Juli

 • Buurtbus Heerhugowaard en Langedijk van start

  30 juli 2019

  Buurtbus 407 start op maandag 19 augustus. Deze rijdt voortaan tussen Heerhugowaard en Langedijk.

 • Update: Blauwalg in de Noorderplas

  31 juli 2019

  Omgevingsdienst Noord-Holland Noord heeft op dinsdag 24 juli de waarschuwing voor blauwalg in de Noorderplas ingetrokken.

 • Feestelijke opening van De Binding

  23 juli 2019

  Op zaterdag 21 september tussen 10.00 en 14.00 uur wordt De Binding feestelijk geopend.

 • Afval in ondergrondse container

  24 juli 2019

  Het komt vaak voor dat vuilnis naast de ondergrondse container van een appartementencomplex staat. Dit zorgt voor overlast van bijvoorbeeld katten, meeuwen en ongedierte. Inwoners zonder pasje voor ondergrondse containers kunnen extra restafval en grof huisvuil gratis kwijt bij het afvalbrengstation.

 • Burgernet: samen voor een veilige buurt

  23 juli 2019

  Met de nieuwe mogelijkheden van Burgernet kunnen opsporingsacties nu makkelijker, sneller en efficiënter worden uitgevoerd.

 • Uniek filmproject in Sint Pancras

  24 juli 2019

  In augustus begint ‘Workshop De Ontdekkingsreis’ (WDO) op drie basisscholen in Sint Pancras. Een project waarbij scholieren van de bovenbouw meemaken hoe het is om een professionele film in elkaar te zetten. Het is een ‘ontdekkingsreis’ waarbij verborgen talenten ontdekt worden en scholieren de kans krijgen om zich te ontplooien.

 • Eikenprocessierups

  15 juli 2019

  De eikenprocessierups rukt op in Nederland. Ook in Langedijk zijn ze gesignaleerd. We houden onze eiken dan ook nauwlettend in de gaten.

 • Herindelingsontwerp gemeenten Langedijk-Heerhugowaard

  12 juli 2019

  B&W van de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard hebben hun beide gemeenteraden vandaag, vrijdag 12 juli, het volgende laten weten:

 • Veel belangstellenden voor 'Politiek Actief'

  10 juli 2019

  Meer dan 70 geïnteresseerde inwoners hebben zich ingeschreven voor de cursus Politiek Actief voor de gemeente. De cursus start na de zomer en wordt georganiseerd door gemeenten Langedijk en Heerhugowaard in samenwerking met ProDemos. Inwoners die zich hebben aangemeld ontvangen binnenkort bericht of ze zijn geselecteerd voor de cursus. Aanmelden is niet meer mogelijk.

 • Publieksbalies verhuizen naar De Binding

  22 augustus 2019

  Vanaf maandag 2 september zijn de publieksbalies van gemeente Langedijk gehuisvest in gebouw ‘De Binding’ aan Bosgroet 2 in Zuid-Scharwoude. Dan is De Binding dé plek waar inwoners terecht kunnen voor alle gemeentelijke dienstverlening.

 • Nieuwe afspraken over woonruimteverdeling

  03 juli 2019

  In alle gemeenten van Regio Alkmaar vervalt op 1 juli 2019 de huidige Huisvestingsverordening, maar ook na 1 juli is er behoefte aan regels over de woonruimteverdeling.