• Buurtbus Heerhugowaard en Langedijk van start

30 juli 2019

Buurtbus 407 start op maandag 19 augustus. Deze rijdt voortaan tussen Heerhugowaard en Langedijk.

• Update: Blauwalg in de Noorderplas

31 juli 2019

Omgevingsdienst Noord-Holland Noord heeft op dinsdag 24 juli de waarschuwing voor blauwalg in de Noorderplas ingetrokken.

• Afval in ondergrondse container

24 juli 2019

Het komt vaak voor dat vuilnis naast de ondergrondse container van een appartementencomplex staat. Dit zorgt voor overlast van bijvoorbeeld katten, meeuwen en ongedierte. Inwoners zonder pasje voor ondergrondse containers kunnen extra restafval en grof huisvuil gratis kwijt bij het afvalbrengstation.

• Eikenprocessierups

15 juli 2019

De eikenprocessierups rukt op in Nederland. Ook in Langedijk zijn ze gesignaleerd. We houden onze eiken dan ook nauwlettend in de gaten.

• Herindelingsontwerp gemeenten Langedijk-Heerhugowaard

12 juli 2019

B&W van de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard hebben hun beide gemeenteraden vandaag, vrijdag 12 juli, het volgende laten weten:

• Veel belangstellenden voor 'Politiek Actief'

10 juli 2019

Meer dan 70 geïnteresseerde inwoners hebben zich ingeschreven voor de cursus Politiek Actief voor de gemeente. De cursus start na de zomer en wordt georganiseerd door gemeenten Langedijk en Heerhugowaard in samenwerking met ProDemos. Inwoners die zich hebben aangemeld ontvangen binnenkort bericht of ze zijn geselecteerd voor de cursus. Aanmelden is niet meer mogelijk.

• Nieuwe afspraken over woonruimteverdeling

03 juli 2019

In alle gemeenten van Regio Alkmaar vervalt op 1 juli 2019 de huidige Huisvestingsverordening, maar ook na 1 juli is er behoefte aan regels over de woonruimteverdeling.