Juli

 • Praat mee over Dijk en Waard op het online platform ‘Onze kijk op Dijk en Waard’

  22 juli 2021

  Vanaf vandaag kan iedereen zijn kijk op Dijk en Waard delen op het online gespreksplatform ‘Onze kijk op Dijk en Waard’. Dromen over de toekomst van de nieuwe gemeente, mooie herinneringen aan de dorpen en wijken en concrete ideeën over fijn wonen en leven in Dijk en Waard worden daar verzameld om zo samen - inwoners, ondernemers, organisaties en gemeente – kleur te geven aan de nieuwe gemeente.

 • Pilot bootregistratie van start in Langedijk

  23 juli 2021

  Steeds meer mensen recreëren op de wateren van Langedijk. De laatste jaren neemt het aantal klachten over het gedrag van waterrecreanten en gevaarlijke situaties op het water toe. Om varen voor mens, dier en natuur plezierig te houden, start gemeente Langedijk met een pilot bootregistratie. Aanvragen voor bootregistratie kunnen vanaf 2 augustus 2021 ingediend worden.

 • Alle informatie over de fusie op opwegnaardijkenwaard.nl

  20 juli 2021

  De nieuwe website opwegnaardijkenwaard.nl is live. Op deze website vindt u alle (op dit moment beschikbare) informatie over de fusie van Langedijk en Heerhugowaard en wat de fusie betekent voor u als inwoner, ondernemer en/of organisatie.

 • Initiatievencampagne groot succes: 5 initiatieven krijgen ondersteuning bij de uitvoering

  14 juli 2021

  De initiatievencampagne om Langedijk mooier, sportiever, gezelliger of groener te maken heeft geresulteerd in 5 winnende initiatieven. De meeste stemmen gingen naar het initiatief voor wandelbankjes in alle kernen en wijken in Langedijk.

 • Langedijk bezorgt reisdocumenten en rijbewijs bij u thuis

  14 juli 2021

  Gemeente Langedijk bezorgt vanaf vandaag gratis het door u aangevraagde paspoort, identiteitskaart of rijbewijs bij u thuis, op het werk of op elke andere door u gewenste locatie in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). AMP Groep bezorgt de documenten namens de gemeenten op een door u gewenst moment, óók ’s avonds en in het weekend.

 • Eerste Kamer stemt in met samenvoeging Langedijk en Heerhugowaard

  13 juli 2021

  Langedijk en Heerhugowaard gaan op 1 januari 2022 samen op in de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Vandaag, dinsdag 13 juli, stemde de Eerste Kamer in met het wetsvoorstel dat die samenvoeging mogelijk maakt.

 • 35 ideeën ingediend voor feestelijke aftrap van Dijk en Waard in 2021

  13 juli 2021

  Met het ‘Start Dijk en Waard Fonds’ konden alle inwoners, ondernemers, bedrijven, verenigingen, stichtingen en andere organisaties subsidie aanvragen voor hun ideeën voor activiteiten voor een feestelijke start van Dijk en Waard.

 • Zelfstandig ondernemer, kunnen wij u helpen?

  12 juli 2021

  Bevindt uw bedrijf zich door de coronacrisis in zwaar weer? Wilt u weten of uw bedrijf nog levensvatbaar is? Bent u op zoek naar manieren om uw bedrijf (weer) rendabel te maken? Of denkt u juist aan werk in loondienst of aan bij- of omscholing? Halte Werk kan u hierbij helpen.

 • Reacties op de concept-visie Westdijk en Havens

  09 juli 2021

  Inwoners van Langedijk en Heerhugowaard en andere belangstellenden hebben in mei hun reactie op de concept-visie Westdijk en Havens kunnen geven. Beide colleges van de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard zijn enthousiast over de hoeveelheid aan reacties.

 • Inwoner staat centraal in nieuw sociaal beleid Dijk en Waard

  07 juli 2021

  De gemeenteraden van Langedijk en Heerhugowaard hebben de visie voor het toekomstige gemeentelijke sociaal beleid voor gemeente Dijk en Waard vastgesteld. Uitgangspunt van de visie is dat de inwoner centraal staat en dat zijn/haar vraag leidend is.

 • Nieuw logo en huisstijl voor gemeente Dijk en Waard

  26 juli 2021

  Nu de Eerste Kamer afgelopen dinsdag 13 juli heeft ingestemd met de fusie van de gemeente Langedijk en Heerhugowaard is de weg naar de gemeente Dijk en Waard verder ingezet. Bij de nieuwe gemeente hoort een nieuwe huisstijl met een nieuw logo. Dit zorgt voor herkenning en verbinding tussen inwoners, ondernemers en gemeente. De door inwoners gekozen naam Dijk en Waard staat centraal in het nieuwe gemeentelijke logo dat vanaf 1 januari 2022 zichtbaar is.

 • Langedijk en Heerhugowaard zetten in op passende woonoplossingen

  07 juli 2021

  De bevolking vergrijst en mensen blijven steeds langer zelfstandig wonen. Hierdoor is er een groeiende vraag naar passende woonoplossingen, zowel voor wonen met zorg als voor wonen in elkaars nabijheid zonder zorg. Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard willen deze vraag zo goed mogelijk faciliteren. Daarin zetten wij in op het realiseren van oplossingen op het eigen terrein van inwoners, zoals mantelzorgwoningen, duokavels of kangoeroewonen.