• Subsidie mogelijk voor energiebesparende maatregelen

06 augustus 2020

Per direct kunnen inwoners van Langedijk een subsidie van 70 euro voor energiebesparing aanvragen. De subsidie Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) is bedoeld voor woningeigenaren die energiebesparende maatregelen nemen.

• Storing sluisdeur Broek op Langedijk

03 augustus 2020

Er is een storing bij een sluisdeur van de sluis in Broek op Langedijk. Op dit moment is het wel mogelijk om te schutten, maar dat lukt alleen met de kleine kolk.

• Start informatiecampagne over varen in Langedijk

31 juli 2020

Varen is in Langedijk een populaire bezigheid voor jong en oud. Daarom is vandaag, vrijdag 31 juli, www.gemeentelangedijk.nl/varen live gegaan. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u de boot instapt of het water in duikt.

• Online samen om tafel over de horeca: "We staan open voor experimenten"

28 juli 2020

Waar in Langedijk ziet u graag meer restaurants of cafés? Is er genoeg horeca voor jongeren? Laat het ons weten! Geef suggesties door en reageer op anderen. Kom met ideeën en help ons kansen te vinden voor de horeca in onze gemeente. Burgemeester Kompier: “We staan open voor experimenten.”

• Plan voor woningen aan doorvaarbaar water op voormalig rodeoterrein Broek op Langedijk

24 juli 2020

Het college van Langedijk heeft op 21 juli ingestemd met het principeverzoek tot woningbouw op het voormalige Rodeoterrein in Broek op Langedijk. Het gaat om het gebied tussen de wijk Broekrijk, de Wup, het Oudekerkpad en het Mandepad. Het college vindt woningbouw op deze locatie passend in de omgeving. Bovendien biedt het grote kansen voor de verbetering van de doorvaarbaarheid.

• Geen Open Monumentendag 2020 in Langedijk

24 juli 2020

Vanwege de coronacrisis dit jaar helaas geen vlag in top bij de Langedijker monumenten tijdens de landelijke Open Monumentendag op zaterdag 12 september. Er wordt een fietsroute beschikbaar gesteld, want de monumenten zijn natuurlijk wel de moeite waard om van buiten te bekijken. Zo kunt u toch een beetje genieten van al het mooie erfgoed binnen de gemeente.

• Ruimere openingstijden sluis (20 juli tot en met 30 augustus)

24 juli 2020

De sluis in Broek op Langedijk wordt in een proefperiode van maandag 20 juli tot en met zondag 30 augustus 2020 langer opengesteld in de avond. Het idee om de sluis langer open te houden kwam ter tafel tijdens een gesprek tussen gemeente, jonge vaarrecreanten en inwoners die aan het water wonen.

• Rivierkreeftviswedstrijd: hoe vang je ze en waar lever je ze in?

29 juli 2020

Om de overlast van de vele rivierkreeften in de gemeente Langedijk terug te dringen is gemeente Langedijk een rivierkreeftviswedstrijd gestart. Aan jeugdige vissers de uitdaging zoveel mogelijk kreeften te vangen en levend in te leveren bij Stichting Veldzorg.