Januari

• Praat mee over de horeca in Langedijk

13 februari 2020

Horeca is belangrijk voor de gezelligheid en levendigheid in de gemeente, maar kan soms ook leiden tot hinder. Gemeente Langedijk hoort daarom graag hoe inwoners aankijken tegen de horeca en het horecabeleid in Langedijk. U bent van harte uitgenodigd om mee te praten op 18 februari.

• College Langedijk wil regie nemen bij herstructurering sportcomplex SV Vrone

23 januari 2020

Enkele maanden geleden is de samenwerking tussen Sportvereniging Vrone en enkele private partijen om het sportcomplex van SV Vrone te herstructureren beëindigd. SV Vrone heeft de gemeente gevraagd de regie te pakken nu dit traject is mislukt. Omdat het college van B&W zich medeverantwoordelijk voelt voor een ‘toekomstproof’ SV Vrone, geeft het gehoor aan deze oproep om zo de renovatie alsnog tot een goed eind te brengen.

• Denk mee over zonne- en windenergie

06 februari 2020

Graag nodigt wethouder duurzaamheid, Nils Langedijk, u uit voor een van de meedenkavonden over duurzame energie op 3 of 5 februari in De Binding. Nederland moet meer duurzame energie opwekken met zonne- en windenergie. Dit staat beschreven in het nationale Klimaatakkoord. Uiteindelijk wil Nederland geen fossiele brandstoffen, zoals aardgas, steenkool en olie, meer nodig hebben.

• Naam Dijk en Waard meest positieve gevoelens

23 januari 2020

Dijk en Waard roept het meest positieve gevoelens en het minst negatieve gevoelens op. Bijna 12 duizend mensen hebben gestemd over de zes namen voor de nieuwe gemeente. Het voorstel voor de nieuwe naam wordt voor advies naar de Fusieraad gestuurd. Daarna nemen beide gemeenteraden in maart een besluit.

• Interactieve avond Langedijker sportakkoord

05 februari 2020

Maatschappelijke organisaties, sportverenigingen en scholen hebben de afgelopen tijd samen gewerkt aan de uitvoeringsagenda 2019-2022 “Langedijk beweegt mee”. Op maandagavond 27 januari kunt u in De Binding meepraten over deze uitvoeringsagenda. Doel is samen tot een lokaal sportakkoord te komen.

• Holocaustmonument Levenslicht onthuld

06 februari 2020

Op 27 januari 2020 is het vijfenzeventig jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over heel de wereld wordt daar bij stilgestaan. Om ook stil te staan bij de Holocaustslachtoffers uit Langedijk wordt op 26 januari om 17.00 uur een officiële herdenking georganiseerd bij ‘De Stier’ in Noord-Scharwoude. Hier wordt het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht officieel in gebruik genomen.

• Start bouw op voormalige 'bieblocatie'

14 januari 2020

Begin maart van dit jaar start de bouw van het plan op de voormalige bibliotheeklocatie aan de Voorburggracht in Zuid Scharwoude. Het betreft een plan voor een Deen supermarkt, aanvullende detailhandel, 12 koopappartementen en een verbeterde bevoorradingsroute en parkeersituatie.

• Doe-praat groepen voor kinderen

07 januari 2020

GGZ Noord-Holland-Noord organiseert tussen 14 januari en 10 maart ‘doe-praat groepen’ voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. Op dinsdagen van 15.15 tot 16.45 uur in De Binding.

• Gratis cursus Politiek Actief

Op donderdag 5 maart start de cursus Politiek Actief. De cursus is voor inwoners van Langedijk en Heerhugowaard die politiek actief willen worden of meer willen weten over de gemeente.