Januari

• Datadiefstal GGD: vragen en antwoorden

03 februari 2021

Wellicht heeft u vernomen dat er data is gestolen bij de GGD. Het zou hierbij gaan om gegevens van mensen die een test hebben laten doen, waarbij zij meewerkten aan een bron- en contactonderzoek. Dit onderzoek werd uitgevoerd ter bestrijding van de coronapandemie.

• Brief van burgemeester Leontien Kompier

28 januari 2021

Sinds zaterdag geldt in Nederland de avondklok. Niemand wordt daar blij van. Het is stil ’s avonds en ‘s nachts op straat. Gelukkig houden bijna alle Langedijkers zich aan die zware maatregel. En dat is echt een prestatie. We moeten dit met elkaar doen. De avondklok moet ervoor zorgen dat minder mensen elkaar ontmoeten. Zo voorkomen we verspreiding van het coronavirus. De experts zeggen dat dit nodig is om de druk op de zorg nog verder terug te brengen.

• Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties van start

19 januari 2021

In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties jouw gegevens. Het gaat om gegevens van burgers, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan hierbij helpen.

• Windmolens en zonnevelden in Langedijk en Heerhugowaard

18 januari 2021

Maandag 25 januari is er vanaf 19.30 uur een online participatiebijeenkomst ‘in gesprek over duurzame energie’ voor inwoners, ondernemers en andere belangstellenden. Er wordt dan gesproken over de zoekgebieden die in kaart zijn gebracht voor zonnevelden en windmolens binnen de gemeentegrenzen.

• Duurzaam onderweg in Dijk en Waard

15 januari 2021

Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard presenteren het Omgevingsprogramma Mobiliteit ‘Duurzaam onderweg in Dijk en Waard’ van de toekomstige gemeente Dijk en Waard. In dit programma hebben Langedijk en Heerhugowaard vastgelegd hoe ze de komende jaren willen zorgen voor een bereikbare, duurzame, veilige en leefbare gemeente, waarbij nog meer dan voorheen wordt ingezet op lopen, fietsen en duurzame mobiliteit.