Langedijk waardeert mantelzorgers

Bent u een mantelzorger, dan kunt u in aanmerking komen voor de mantelzorgwaardering. De gemeente waardeert elke mantelzorger met een bedrag van Є100,-. Daarnaast nodigen we mantelzorgers uit voor bijeenkomsten.

Bij deze bijeenkomsten kunnen zij andere mantelzorgers ontmoeten, informatie verkrijgen en zorgen en ervaringen delen. Wonen Plus Welzijn Langedijk (WPW) voert de mantelzorgwaardering uit. Mantelzorgers geven onbetaalde zorg aan een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorg duurt lang en is intensief. Dankzij mantelzorgers krijgen veel mensen de nodige zorg en hulp. Om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering, volgen wij de landelijke criteria: u verleent hulp aan een hulpbehoevende uit uw directe sociale omgeving voor minimaal 3 maanden en meer dan 8 uur per week.  Een mantelzorger verleent onbetaalde hulp en woont in de gemeente Langedijk.

Aanmelden

Aanmelden kan tussen 7 januari en 31 maart 2019 door een formulier in te vullen. Deze kunt u vinden op de website van Wonen Plus Welzijn (onderaan de pagina) en bij het gemeentehuis, de bibliotheek, de dorpshuizen en bij WPW.  Voldoet u aan de genoemde criteria, dan wordt het bedrag overgemaakt. Toekenning vindt plaats op basis van volgorde van aanmelding. U kunt zich één keer per jaar aanmelden. Het formulier stuurt u naar Wonen Plus Welzijn, Dorpsstraat 610, 1723 HJ in Noord Scharwoude. Voor meer informatie, bel 0226-318050 (vraag naar Nisa Kaag) of stuur een e-mail.