Kerstbomeninzameling Langedijk dit jaar anders dan normaal

De kerstbomeninzameling in gemeente Langedijk gaat in 2021 anders dan de inwoners gewend zijn. De traditie dat kinderen voor een zakcentje oude kerstbomen inzamelen en inleveren bij de gemeente, vervalt dit keer door corona. De gemeente zal nu zelf de kerstbomen komen ophalen in de wijken.

De gemeente haalt de kerstbomen in de week van 11 januari op. Leg op de ophaaldag de kerstboom neer op de opstelplaatsen waar ook de rolemmers worden neergezet. Kerstbomen mogen alleen op de ophaaldag op de opstelplaats gelegd worden, voor die tijd moet u de boom op eigen terrein bewaren.

Het ophaalschema ziet er als volgt uit:

• Maandag 11 januari: Westerdel en Mayersloot-west/bedrijventerrein Zuiderdel
  • Dinsdag 12 januari: Sint Pancras/Koedijk
  • Woensdag 13 januari: Oudkarspel/noordelijk deel Noord-Scharwoude*
  • Donderdag 14 januari: zuidelijk deel Noord-Scharwoude*
  • Vrijdag 15 januari: Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk

Wilt u uw boom eerder het huis uit hebben? Dan kunt u deze wegbrengen naar het afvalbrengstation op Bedrijvenpark Breekland aan Berrie 8 in Oudkarspel.

De kerstboom kan niet in de rolemmer met groene deksel. De stammen van de bomen composteren namelijk niet. Om die reden voert de gemeente ze apart af.

*De straten waarin de rolemmers normaal gesproken op maandag worden geleegd vallen onder het noordelijk deel van Noord-Scharwoude. De straten waarin de rolemmers op dinsdag worden geleegd vallen onder het zuidelijke deel van Noord-Scharwoude.

Afvalwijzer

De ophaaldata van kerstbomen en overige afvalinzameling zullen binnenkort ook in de online Afvalwijzer te vinden zijn.