December

 • Zoektocht naar nabestaanden slachtoffers Zwarte Zondag Sint Pancras

  31 december 2019

  De Historische Vereniging Sint-Pancras en gemeente Langedijk zijn op zoek naar nabestaanden van de twintig slachtoffers die op zondag 15 april 1945 (Zwarte Zondag) zijn gefusilleerd in Sint Pancras. Jaarlijks worden de slachtoffers op 15 april 2020 herdacht bij het monument bij de spoorwegovergang aan de Bovenweg in Sint Pancras.

 • Inwoners kiezen uit zes namen nieuwe gemeente

  17 januari 2020

  De namencommissie heeft zes namen geselecteerd: Broekerwaard, Dijk en Waard, Geestmerambacht, Heerhugowaard, Langewaard en Langedijk. Inwoners konden vanaf zaterdag 21 december stemmen.

 • Vuurwerkresten opruimen loont

  14 februari 2020

  Maak een foto van hoe je vuurwerk opruimt en plaats deze met #knalweg op Instagram. Je maakt dan kans om tot 250,- van het aankoopbedrag van het vuurwerk terug te krijgen.

 • Openingstijden rond de feestdagen

  02 januari 2020

  Het gemeentehuis en het afvalbrengstation zijn gesloten op Nieuwjaarsdag 1 januari. Rond de jaarwisseling wordt afval op een ander moment opgehaald.

 • Tegoed 2019 MeedoenPas vervalt

  31 december 2019

  Heeft u een MeedoenPas en staat er nog tegoed op van dit jaar? Maak dit snel op, want het vervalt per 1 januari. In januari zet Halte Werk voor 2020 een nieuw tegoed op uw huidige pas. U krijgt dus geen nieuwe pas. U ontvangt hierover een brief van Halte Werk.

 • Mantelzorgwaardering van gemeente Langedijk

  28 januari 2020

  Bent u mantelzorger? Dan kunt u in aanmerking komen voor de jaarlijkse mantelzorgwaardering van gemeente Langedijk. Van 16 december 2019 tot en met 30 april 2020 kunt u over het jaar 2019 een aanvraag indienen.

 • Duurzaamste gebouw van Langedijk geopend

  17 december 2019

  Op maandag 9 december is het nieuwe bedrijfsgebouw bij het afvalbrengstation op Bedrijvenpark Breekland feestelijk geopend. Dit is het duurzaamste gebouw van de gemeente en voldoet aan de nieuwste norm: BENG, bijna energieneutraal gebouw.

 • Gemeente blijft bereikbaar via WhatsApp

  13 december 2019

  Heeft u een vraag of wilt u een melding doorgeven? U kunt gemeente Langedijk nog steeds bereiken via WhatsApp.

 • Informatiebijeenkomst over De Overbrugging

  31 december 2019

  Dinsdagavond 10 december organiseren ontwikkelaars Webuildhomes, Woonstichting Langedijk en gemeente Langedijk een inloopbijeenkomst in Buitenzorg Zuid-Scharwoude over het project 'De Overbrugging'.

 • Subsidie voor energiebesparende maatregelen thuis

  04 december 2019

  Bent u woningeigenaar en heeft u voor uw woning minimaal twee energiebesparende (isolerende) maatregelen uitgevoerd? In dat geval kunt u de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner aanvragen. Dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).