• Kerstbomeninzameling Langedijk dit jaar anders dan normaal

07 januari 2021

De kerstbomeninzameling in gemeente Langedijk gaat in 2021 anders dan de inwoners gewend zijn. De traditie dat kinderen voor een zakcentje oude kerstbomen inzamelen en inleveren bij de gemeente, vervalt dit keer door corona. De gemeente zal nu zelf de kerstbomen komen ophalen in de wijken.

• Renovatie Voorburggracht

22 januari 2021

In de nazomer van 2019 hebben wij het project ‘Rioolrenovatie Voorburggracht’ afgerond. Daarna zijn er tijdelijk klinkers aangebracht. In het voorjaar van 2021 willen we de Voorburggracht definitief gaan inrichten.

• Geslaagde bijeenkomst over toekomstvisie Museum BroekerVeiling

11 december 2020

Bijna 50 inwoners en raadsleden stemden maandag 23 november af op de online bijeenkomst over de toekomst van Museum BroekerVeiling. Studio Louter presenteerde een concept-visie waar iedereen een bijdrage aan kon leveren.

• College Langedijk stemt in met woningbouw Gedempte Veert

13 januari 2021

Het college van Langedijk is dinsdag 1 december akkoord gegaan met het voorstel voor woningbouw aan de Gedempte Veert in Sint Pancras. Op woensdag 9 december ondertekende wethouder Jasper Nieuwenhuizen en Aleida van der Weide-Visser en Bep Waterhout van Coöperatie Gedempte Veert de overeenkomst om de uitvoering mogelijk te maken.

• Langedijk en Heerhugowaard al goed op weg met energiebesparende maatregelen

03 december 2020

In Langedijk en Heerhugowaard zijn inwoners goed bezig als het om de verduurzaming van hun woning gaat. Uit recent onderzoek blijkt dat nagenoeg ieder huishouden al een energiebesparende maatregel heeft genomen.

• Waarschuwing voor internetoplichters

02 december 2020

Er zijn websites die zich als tussenpersoon aanbieden voor diensten van de gemeente. Zij vragen geld, doen niks en hebben ook gelijk uw persoonsgegevens. Gemeente Langedijk werkt niet samen met andere websites voor het maken van afspraken of het regelen van gemeente zaken.

• Mondkapje verplicht vanaf 1 december

02 december 2020

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het vanaf 1 december verplicht om een mondkapje te dragen in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool), het openbaar vervoer en bij contactberoepen. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder.

• Voordelige zorgverzekering voor minima

02 december 2020

De Collectieve Zorgverzekering voor Minima (CZM) is er speciaal voor mensen die van een minimum inkomen leven. Deze verzekering is voordelig, want de gemeente betaalt mee aan de kosten en Univé geeft een korting. De CZM heeft ruime vergoedingen en het ‘eigen risico’ kan worden meeverzekerd. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd en Univé accepteert de aanmelding zonder medische keuring. De CZM bestaat uit een basisverzekering en de keuze uit twee aanvullende pakketten.