Gemeente Langedijk lanceert Coronawijzer

In deze nieuwe rubriek op de gemeentelijke website geeft gemeente Langedijk antwoord op vragen over hulp, maatregelen en dienstverlening rondom corona.

Direct naar Coronawijzer

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen: “De rubriek is een ontmoetingsplek die eraan bijdraagt inwoners van Langedijk aan elkaar te verbinden. Gelukkig gebeurt dat al in ruimte mate en hiervoor hebben het college en de gemeenteraad grote waardering. Inwoners en organisaties hebben aandacht voor elkaar en staan voor elkaar klaar, dat is de kracht van Langedijk.” Gemeente Langedijk nodigt inwoners uit om kennis te nemen van initiatieven van inwoners die in de rubriek te vinden zijn en zelf met initiatieven te komen. Nieuwenhuizen: “Op de website verbinden we hulpvragen en aanbod aan elkaar. Meldt daarom uw initiatief, hulpaanbod of hulpvraag via communicatie@gemeentelangedijk.nl. Samen staan we sterk in deze periode.”

Platform voor informatie

De nieuwe rubriek biedt ook informatie over steunmaatregelen voor ondernemers, verenigingen en stichtingen en geeft antwoord op vragen over lokale maatregelen zoals het al dan niet doorgaan van evenementen. Verder wordt doorverwezen naar instanties die klaarstaan voor jongeren, ouderen en mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld over opvoeden in deze moeilijke tijd. Ook voor de gewijzigde dienstverlening van gemeente Langedijk kunnen inwoners op de website terecht. Voor landelijke informatie over corona en maatregelen wordt verwezen naar de websites van de Rijksoverheid en het RIVM.