• Het is te druk bij het afvalbrengstation

08 april 2020

Het is nog steeds onverminderd druk op het terrein van het afvalbrengstation in Oudkarspel. Dit ondanks herhaaldelijke verzoeken op onze gemeentepagina 'Langedijk informeert' en social media-kanalen om uitsluitend afval te brengen als het echt nodig is en liefst met 1 persoon. De drukte helpt niet mee om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen.

• Gewijzigde openingstijden rond Pasen

29 mei 2020

Het gemeentehuis is op maandag 13 april (Tweede Paasdag) gesloten. Het afvalbrengstation is dan ook dicht. Op vrijdag 10 april (Goede Vrijdag) is het gemeentehuis van 8.30 tot 12.00 uur open. Het afvalbrengstation is dan ook geopend van 8.30 tot 14.00, maar kom alleen als het écht noodzakelijk is.

• Dienstverlening wijzigt per 14 april

07 april 2020

Om onze (beperktere) dienstverlening en de gezondheid van u en onze medewerkers te waarborgen zijn meer aanvullende maatregelen nodig in het huis van de gemeente.

• Wonen Plus Welzijn laat u niet in de steek

08 april 2020

Goed nieuws voor Langedijkers die ondersteuning ontvangen of willen krijgen van Wonen Plus Welzijn (WPW) met als doel op een goede manier thuis te kunnen blijven wonen. De voorzieningen blijven in stand maar worden soms op een andere manier georganiseerd.

• Tijdelijk geen inzameling grofvuil: bewaar het thuis

09 april 2020

Vanaf zaterdag 11 april wordt er tijdelijk geen grofvuil meer opgehaald. Dit vanwege het grote risico op coronabesmetting voor onze medewerkers. Wij vragen iedereen grofvuil voorlopig thuis te bewaren.

• Maatregelen voor ondernemers, verenigingen en sociale, culturele en maatschappelijke instellingen

28 mei 2020

Het college van Langedijk en het college van Heerhugowaard hebben beide dinsdag 7 april 2020 tijdens de wekelijkse collegevergadering besloten te komen tot extra steunmaatregelen voor ondernemers, verenigingen en sociale, culturele en maatschappelijke instellingen die nadelige financiële gevolgen ondervinden van de Corona-crisis.

• Gemeente Langedijk lanceert Coronawijzer

14 april 2020

In deze nieuwe rubriek op de gemeentelijke website geeft gemeente Langedijk antwoord op vragen over hulp, maatregelen en dienstverlening rondom corona.

• Digitale inloop bestemmingsplan voormalig veilingterrein

16 april 2020

Op donderdag 23 april kunt u digitaal aanschuiven bij inloopavond over het bestemmingsplan oostelijk deel voormalig veilingterrein Noord-Scharwoude. Aanmelden kan tot 22 april.

• Aangepaste activiteiten 4 en 5 mei

04 mei 2020

De geplande activiteiten rond 4 en 5 mei zijn gewijzigd door de maatregelen vanwege het coronavirus. De kranslegging bij monument ‘De Stier’ vindt plaats zonder publiek en het bevrijdingsfestival gaat niet door.

• Koningsdag vieren we thuis

22 april 2020

De maatregelen om de uitbraak van het coronavirus te beperken, hebben invloed op alle evenementen in Nederland. Dat geldt ook voor de viering van Koningsdag op maandag 27 april in Langedijk.

• Vijf Koninklijke onderscheidingen in gemeente Langedijk

24 april 2020

Vier inwoners van Langedijk en één inwoner van Alkmaar die vrijwilligerswerk doet in Langedijk ontvangen een Koninklijke Onderscheiding voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. Vanwege de coronamaatregelen heeft locoburgemeester Jasper Nieuwenhuizen de gedecoreerden vrijdag telefonisch laten weten dat zij in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding. De daadwerkelijke uitreiking vindt plaats op een nog nader te bepalen tijdstip.

• Koningsdag toespraak locoburgemeester en Erik Bak

07 mei 2020

Bekijk hieronder de videotoespraak van locoburgemeester Jasper Nieuwenhuizen en, namens de oranje comités, Erik Bak.