Ontvangst akten kan langer duren

Wilt u in december of januari een akte van de burgerlijke stand opvragen (geboorte, overlijden, huwelijk/partnerschap), dan is deze misschien niet direct beschikbaar en kan het wat langer duren voordat u deze ontvangt. De afdeling Burgerzaken werkt in die periode aan een verbeterslag op het gebied van digitalisering.

Mocht het tot uw mogelijkheden behoren, dan is het verstandig de documenten zo spoedig mogelijk aan te vragen zodat u ze nog voor 1 december in huis hebt. U kunt uw aanvraag natuurlijk ook uitstellen tot na 1 februari. Het digitaliseren van de documenten biedt voordelen. Zo zijn digitale akten eenvoudiger te beheren en te beveiligen waardoor ze ook bij calamiteiten, zoals brand, beschikbaar blijven. Verder kan de gemeente sneller reageren op aanvragen van inwoners.

U kunt uw akte van de burgerlijke stand opvragen via de website of via het e-mailadres burgerzaken@gemeentelangedijk.nl.