Nieuwe elektrische laadpalen

Gemeente Langedijk stimuleert elektrisch rijden. Elektrische auto’s zijn schoon, stil en zuinig. De gemeente doet daarom mee aan een gezamenlijke inkoop van laadpalen via MRA-Elektrisch (MRA-E). De eerste vier laadpalen zijn nu geplaatst en over enkele maanden worden er opnieuw twee aangelegd. Elektrisch rijden wordt hierdoor steeds aantrekkelijker.

MRA-E is een project waarin de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht met 80 gemeenten samenwerken om elektrisch vervoer te stimuleren en een dekkend netwerk van oplaadpunten te realiseren. U vindt de laadpalen op de volgende locaties:

• Parkeerplaats tegenover Reigerlaan 20, Sint Pancras
  • Westeinde 1, Broek op Langedijk
  • Voorburggracht 202, Zuid-Scharwoude
  • Ter hoogte van Voorburggracht 10, Broek op Langedijk
  • Tegenover Prins Hendrikkade 8, Broek op Langedijk (wordt binnen enkele maanden opgeleverd)
  • Naast Hulststraat 27, Noord-Scharwoude (wordt binnen enkele maanden opgeleverd).

Opladen en parkeren

Bij de laadpaal komt een bord te staan en een aangewezen parkeerplek voor het opladen van de auto. Op de parkeerplekken bij een openbaar oplaadpunt mogen alleen elektrische auto’s parkeren. Als u uw elektrische auto hier parkeert, dan moet uw auto zijn aangesloten op het oplaadpunt.

Een oplaadpunt bij u in de buurt?

Als u een elektrische auto rijdt en geen mogelijkheid hebt voor het opladen op eigen terrein, dan kunt u een laadpaal aanvragen voor uw straat of wijk. Een van de voorwaarden is dat er binnen loopafstand nog geen openbare laadpaal aanwezig is. Het plaatsen van de laadpaal is gratis. De laadpaal komt op gemeentegrond te staan en is bedoeld voor algemeen gebruik. Uiteraard betaalt u wel de kosten voor de (groene!) stroom die wordt geleverd door de exploitant. Als u in aanmerking wilt komen voor een laadpaal, kunt u zich aanmelden bij www.laadpaal.mrae.nl. Kijk voor meer informatie op deze pagina over laadpalen.