Afvalbrengstation op 19 oktober open

Op Bedrijvenpark Breekland wordt gewerkt aan de realisatie van het nieuwe afvalbrengstation, dat op 19 oktober feestelijk wordt geopend.

Het nieuwe afvalbrengstation opent op donderdag 19 oktober zijn deuren. Vanaf die datum kunt u niet meer op de gemeentewerf terecht voor het wegbrengen van afval. U bent dan van harte welkom op Berrie 8 in Oudkarspel.

Achttien afvalstromen

In vergelijking met het huidige afvalbrengstation bij de gemeentewerf biedt het afvalbrengstation veel meer mogelijkheden voor het scheiden van afval. Er kunnen achttien verschillende afvalstromen verwerkt worden en het nieuwe afvalbrengstation voldoet daarmee aan de landelijke richtlijnen. Zo kunnen inwoners straks ook oude matrassen, harde kunststoffen en EPS (piepschuim) aanbieden. Het afvalbrengstation krijgt een verhoogd bordes/perron, waar inwoners gemakkelijk hun afval kwijt kunnen. Ook wordt een nieuw klein chemisch afvaldepot geplaatst.