Dienstverlening Halte Werk scoort 7,8

Ruim 520 klanten van Halte Werk, de sociale dienst van de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk, geven de dienstverlening gemiddeld een 7,8. Dit blijkt uit een onderzoek van onafhankelijk bureau BMC.

Het onderzoek geeft inzicht in hoe tevreden klanten zijn met de dienstverlening van Halte Werk. In 2016 scoorde Halte Werk een 7,1. Onderzoek laat nu een waarderingscijfer van 7,8 zien. Op alle vlakken zijn klanten nog meer tevreden over de dienstverlening ten opzichte van twee jaar geleden. De klantvriendelijke benadering en behulpzaamheid van Halte Werk wordt het meest gewaardeerd. Verder scoort de organisatie hoog op bereikbaarheid, openingstijden, duidelijke voorlichting, snelheid en efficiëntie van de medewerkers. De kritische noot uit het vorige onderzoek, meer rekening houden met de persoonlijke omstandigheden, is sterk afgenomen met de hogere waardering van een passend re-integratietraject. Ook zijn klanten nog meer tevreden over de aandacht van hun trajectbegeleider.
 
Directeur Irene Makelaar: “Deze uitkomst toont aan dat de zaken die we hebben opgepakt naar aanleiding van de feedback, ook echt werken. Klanten kunnen door onze digitale dienstverlening steeds meer zelf regelen en wij hebben daardoor meer tijd om te luisteren naar het verhaal van de klant. Zo kunnen we zaken als een re-integratietraject nog beter afstemmen op de persoonlijke situatie. Dat resultaat wordt door het onderzoek bevestigd. Het is goed nieuws voor onze klanten, en voor ons een stimulans om volgende keer boven de acht te scoren.”
 
Bijna 2.000 klanten ontvingen een enquête. Met een respons van zesentwintig procent zijn de resultaten volgens BMC betrouwbaar. Het monitoren van klanttevredenheid is voor Halte Werk inmiddels geen periodiek, maar een doorlopend proces. Makelaar: “De focus van Halte Werk ligt op het steeds verbeteren van onze dienstverlening. Wij hebben op dat gebied al veel succes geboekt met de toepassing van de LEAN-methode. Dat is een manier van werken waarbij je de klant centraal stelt om kwaliteit te verbeteren, doorlooptijden te verkorten en kosten te verminderen. Daarnaast gaan we nu de klant het hele jaar door bevragen naar zijn ervaring met ons, in plaats van tweejaarlijks.” Halte Werk richt het BMC-onderzoek dit najaar op de dienstverlening van schuldhulpverlening.


Quotes vanuit het onderzoek:

‘Ik heb een fijne klantmanager gehad en werd kort goed begeleid door mijn begeleider via WerkgeversServicepunt om werk te vinden. Binnen twee weken heb ik op eigen houtje een baan gevonden waarmee de kans groot is dat mijn uitkering mij niet langer hoeft te ondersteunen.’
 
‘Ik ben erg blij met de ondersteuning en begeleiding, daar ik dat echt nodig heb in mijn situatie. Vanwege mijn aandoening vertrouw ik niet snel iemand maar dat was ook direct goed, Halte Werk en de maatschappelijk werker hebben mij er goed doorheen geleid, zodat ik kan werken aan mijn herstel.’

(Bron: Persbericht Halte Werk)