Nieuwsarchief

 • Geen avondopenstelling zomer

  22 augustus 2017

  Tijdens de zomervakantie is het gemeentehuis op donderdagavond 24 en 31 augustus gesloten.

 • Hoe veilig is Langedijk?

  15 augustus 2017

  Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die vanaf 24 augustus in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan 875 inwoners van de gemeente Langedijk.

 • Bocht in fietspad Broekhornerbrug

  10 augustus 2017

  Vanaf maandag 14 augustus wordt de bocht in het fietspad bij de Broekhornerbrug tussen Broek op Langedijk en Heerhugowaard aangepast.

 • Vandalismemeter tussenstand 2017

  16 augustus 2017

  Vandalisme en vernielingen is de afgelopen twee jaar afgenomen in Langedijk, toch blijft het een probleem. Met name aan en rond openbare gebouwen is veel sprake van vernielingen.

 • Aftreden wethouder Fintelman

  08 augustus 2017

  In de vakantieperiode heeft wethouder Bert Fintelman zich, overeenkomstig de gedane mededeling in de raad van 11 juli 2017, beraden op zijn positie als wethouder.

 • Uitgangspunten locatie De Overbrugging

  03 augustus 2017

  Het college van Langedijk heeft uitgangspunten vastgesteld voor de ontwikkeling van de locatie De Overbrugging in Noord-Scharwoude.

 • Varen bij de Tjalk

  03 augustus 2017

  Het werk aan het doorvaarbaar maken van het water bij de Tjalk in Broek op Langedijk vordert. Sinds vorige week is het mogelijk om vanaf het water nabij het Langebrugpad richting de Tjalk te varen onder de nieuwe duikerbrug van de Mayersloot.

 • Controle rolemmers voor betere opbrengst

  02 augustus 2017

  De komende tijd controleert gemeente Langedijk de rolemmers met oranje deksels die voor leging langs de weg staan. Dat doen we voor een betere opbrengst.

 • Veilig financieel ouder worden

  01 augustus 2017

  Gemeente Langedijk verleent vanuit het Innovatiefonds Sociaal Domein een financiële bijdrage aan het steunpunt 'Veilig financieel ouder worden in Langedijk', dat kwetsbare ouderen wil beschermen tegen financieel misbruik.

 • Burendag op 23 september

  26 juli 2017

  Inwoners kunnen zich weer aanmelden voor Burendag en in aanmerking komen voor subsidie van het Oranjefonds.

 • Woonkostentoeslag aanvragen

  26 juli 2017

  Door een wijziging van de Wet op de huurtoeslag hebben huurders van recreatieverblijven sinds 1 juli 2016 geen recht meer op huurtoeslag. Onder bepaalde voorwaarden kunnen zij woonkostentoeslag aanvragen.

 • Hoe tevreden bent u over Langedijk?

  25 juli 2017

  Binnenkort ontvangen 2.000 inwoners een uitnodiging om mee te doen aan de burgerpeiling van waarstaatjegemeente.nl.

 • Update: waarschuwing Noorderplas ingetrokken

  25 juli 2017

  Uit de laatste watermonsters is gebleken dat de zwemwaterkwaliteit van de Noorderplas weer in orde is. De waarschuwingsborden worden verwijderd.

 • Vrijwilligers, bedankt!

  20 juli 2017

  Van 4 t/m 12 november 2017 bedanken de gemeente Langedijk, Stichting Wonen Plus Welzijn en de Vrijwilligers Centrale alle vrijwilligers in Langedijk voor hun inzet middels het organiseren van workshops en andere activiteiten. Inschrijven kan vanaf 2 oktober.

 • Positief financieel resultaat 2016

  20 juli 2017

  Gemeente Langedijk heeft het jaar 2016 afgesloten met een positief resultaat van ruim € 1,7 miljoen. Het positieve resultaat is vooral ontstaan door een hogere uitkering van het Rijk aan de gemeente, de opbrengsten uit de precarioheffing en lagere rentekosten.

 • Westelijke Randweg opengesteld

  20 juli 2017

  De Westelijke Randweg wordt vrijdag 14 juli aan het eind van de middag opengesteld voor verkeer. Zowel auto- als fietsverkeer kan weer gebruik maken van de route tussen de Molenkade en de Geestweg en de nieuwe rotonde bij de Loopakker.

 • Werk aan Leeghwaterbrug (N242)

  12 juli 2017

  De provincie Noord-Holland voert ingrijpende werkzaamheden uit aan de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar. Het advies is om dit deel van de Ring Alkmaar te mijden.

 • Brommers op de rijbaan

  12 juli 2017

  Vanaf eind juli moeten brommers en scooters met een geel kenteken op meer plekken in Langedijk gebruik maken van de rijbaan.

 • Leren en werken in groene sector

  12 juli 2017

  Jongeren die zijn vastgelopen in hun (school-)loopbaan krijgen de kans te leren en werken in de agrarische of groene sector met het project GreenPort GroenStart.

 • Vakantieregeling gehandicapte kind

  12 juli 2017

  Gemeente Langedijk heeft een ‘vakantieregeling gehandicapte kinderen’. Deze financiële ondersteuning is bestemd voor de vakantie van een gehandicapt kind, dat woont in de gemeente Langedijk en op de datum van het verzoek tot bijdrage nog geen 18 jaar is.

 • Subsidie voor verduurzaming pand

  04 juli 2017

  Afgelopen maand zijn bij Koepelux en 2Design zonnepanelen op het dak geplaatst. De ondernemers, die gevestigd zijn op bedrijventerrein De Mossel, ontvingen hiervoor subsidie vanuit de regeling Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen (HIRB) van Provincie Noord-Holland. “Op het moment dat we hoorden van de HIRB-subsidie zijn we er direct op ingesprongen.”

 • Opening Toeristisch Overstappunt

  04 juli 2017

  Woensdag 28 juni namen Wouter van Assendelft, voorzitter van de Stichting Toeristische Promotie Langedijk, en wethouder Jan Piet Beers als eersten het Toeristisch Overstappunt (TOP) in Langedijk in gebruik. De TOP geeft informatie over fiets-, wandel- en vaarroutes, horeca en bezienswaardigheden. Wethouder Beers: “Je waant je toerist in eigen land. De TOP’s nodigen uit om vaker op stap te gaan en de eigen regio opnieuw te ontdekken.”

 • Winkelpand wordt schoollokaal

  27 juni 2017

  Het college van Langedijk heeft besloten het voormalige winkelpand aan de Bovenweg 62 in Sint Pancras in gebruik te geven aan basisschool Het Baken. Het is de bedoeling dat een groep leerlingen van Het Baken en een extra groep buitenschoolse opvang (BSO) van kinderopvang Langedijk hier tijdelijk worden gehuisvest.

 • Grofvuil aanbieden

  15 juni 2017

  Wilt u grofvuil aanbieden bij de gemeente? Wij komen grofvuil, na telefonisch aanmelden, bij u thuis ophalen.

 • Bereikbaarheid Wmo-loket

  14 juni 2017

  In de periode van 21 juni t/m 1 september 2017 is de telefonische bereikbaarheid van het Wmo-loket van de gemeente gewijzigd.

 • Verleng tijdig uw reisdocument

  08 juni 2017

  Gaat u deze zomer op vakantie naar het buitenland en is uw reisdocument (bijna) verlopen? Maak dan tijdig een afspraak om uw reisdocument te vernieuwen.

 • Tips tegen stankoverlast gft

  06 juni 2017

  In de zomer kan uw gft-afval gaan stinken. En uiteraard heeft u liever geen vliegjes of zelfs maden in uw rolemmer. U kunt dit op verschillende manieren tegengaan.

 • Waarnemend burgemeester benoemd

  31 mei 2017

  In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Langedijk heeft de commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Johan Remkes, besloten drs. J.Th (Jan) Hoekema te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Langedijk.

 • Koning bezoekt Behouden Huis

  31 mei 2017

  Zijne Majesteit de Koning brengt op dinsdagmorgen 6 juni een bezoek aan ‘Het Behouden Huis’ in Oudkarspel.

 • Wethouder Beers bezoekt Zero Motorcycles

  16 mei 2017

  Afgelopen donderdag 11 mei bezocht wethouder Economische Zaken Jan Piet Beers het bedrijf Zero Motorcyles, dat sinds december gevestigd is aan de Oester 12 in Noord-Scharwoude. Zero Motorcycles is opgericht in Santa Cruz County (Californië) en produceert elektrische motorfietsen. De eerste prototypen zijn gemaakt in 2006 en sindsdien zijn er elk jaar nieuwe uitgaven van de motoren geweest. Wethouder Beers: “Je kunt dit bedrijf zien als de Tesla-leverancier onder de motoren. Een mooie toegevoegde waarde aan de innovatieve bedrijvigheid in onze gemeente!”

 • Ook regels op het water

  04 mei 2017

  In het waterrijke Langedijk is het heerlijk varen, maar er geldt wel een aantal regels op het water.

 • Uitgangspunten scholenlocatie Sint Pancras

  03 mei 2017

  Het college van Langedijk heeft uitgangspunten voor de te ontwikkelen locatie van de basisscholen Paus Johannes en de Phoenix in Sint Pancras vastgesteld.

 • Eerste paal milieustraat

  03 mei 2017

  Dinsdagmiddag 2 mei sloeg wethouder Bert Fintelman de symbolische eerste paal van de Milieustraat op bedrijvenpark Breekland.