• Gezamenlijke aanpak woonfraude 21 juni 2018

Gemeente Heerhugowaard en gemeente Langedijk, politie, Halte Werk en woningcorporaties Langedijk en Woonwaard ondertekenden donderdag 21 juni 2018 een convenant om adres- en woonfraude tegen te gaan. Fraudebestrijding, zoals het onrechtmatig aanvragen van uitkeringen, toeslagen, kinderbijslag, studiefinanciering, krijgt hiermee hoge prioriteit. Inwoners worden opgeroepen vermoedens van fraude te melden.

• Toekomst Heerhugowaard en Langedijk ligt bij elkaar 20 juni 2018

De toekomst van de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk is samen. Beide colleges hebben op 19 juni het haalbaarheidsonderzoek van adviesbureau Berenschot vastgesteld. Volgens dit onderzoek hebben beide gemeenten elkaar nodig en is een ambtelijke fusie haalbaar. ‘Heerhugowaard kan niet zonder Langedijk’, zegt wethouder Oude Kotte van Heerhugowaard.

• Parkeren camper of caravan 14 juni 2018

De zomervakantie is in zicht. Tijd om de camper of caravan uit de stalling te halen en klaar te maken voor de komende vakantie. Als u de camper of caravan niet op eigen terrein kwijt kunt, houd dan rekening met de regels die er zijn voor het parkeren van grote voertuigen in de openbare ruimte.

• In gesprek over sport en bewegen 13 juni 2018

Gemeente Langedijk wil dat alle inwoners van Langedijk met plezier kunnen sporten en bewegen. Meedoen en een gezonde leefstijl staan daarbij centraal. Daarom nodigen wethouders Jasper Nieuwenhuizen (sport) en Marcel Reijven (sociaal domein) u van harte uit voor een interactieve bijeenkomst op maandag 2 juli, sportcafé De Oostwal in Sint Pancras.

• Nieuwe economische visie 13 juni 2018

Samen met vertegenwoordigers van de ondernemersverenigingen is gemeente Langedijk begonnen met het opstellen van een nieuwe economische visie voor de periode 2019 - 2029. Wethouder Jasper Nieuwenhuizen: “De economie is de afgelopen zeven jaar sterk gewijzigd en daar moeten we op inspelen. De veranderde economische omstandigheden stellen alle partijen voor nieuwe uitdagingen.”