• Schade aan groen door droogte 15 augustus 2018

Het groen is zwaar op de proef gesteld door de droogte en hitte van de afgelopen maanden. Toch staan de vaste planten in de plantvakken in de gemeente er op de meeste plekken nog mooi bij. Deze kregen dan ook regelmatig water.

• Doorvaarbare duikerbrug in de Helling 15 augustus 2018

Begin september wordt gestart met de aanleg van een doorvaarbare duikerbrug in de Helling. De brug komt ten westen van de kruising met de Gedempte Veert en verbindt de Vroonerplas met de toekomstige vaarverbinding richting de noordzijde van Sint Pancras.

• Zwemwater Noorderplas weer in orde 14 augustus 2018

Er was in juli blauwalg is aangetroffen in het zwemgedeelte van de Noorderplas, maar na controle zijn de waarschuwingen voor zwemmen opgeheven. Het zwemwater is weer in orde.

• College dient opnieuw zienswijze in over plan Stationsweg in Heerhugowaard 09 augustus 2018

Het college van Langedijk dient opnieuw een zienswijze in over het bouwplan Stationsweg 114 in Heerhugowaard. Hierin wordt het standpunt van Langedijk met nadruk naar voren wordt gebracht.

• Langedijk maakt vaart met aardgasvrij wonen 14 augustus 2018

“Het is een van de grote opgaven van onze tijd: van het gas af”, stelt wethouder duurzaamheid Nils Langedijk. “We hebben grote ambities en zijn als gemeente al goed op weg met twee wijken die gasvrij zijn. Nu zetten we de volgende stap richting een aardgasvrije gemeente.”