Nieuws RSS icoon

• Verkeersmaatregelen Noord-Scharwoude

15 november 2019

Op maandag 25 november is er op de Voorburggracht in Noord-Scharwoude een kortdurende omleiding voor verkeer vanuit westelijke richting en rechtsafslaand verkeer richting het centrum. Er worden verkeersregelaars ingezet. Bij het kruispunt N504 met de Oostelijke Randweg wordt een rijstrook afgesloten en de snelheid wordt verlaagd.

• Overeenkomst voor woningbouw voormalige Overbrugging

13 november 2019

De gemeente Langedijk, Woonstichting Langedijk en Webuildhomes bereikten overeenstemming over de bouw van in totaal 31 woningen op de locatie van de voormalige Overbrugging in Noord-Scharwoude. Het is de bedoeling dat de Woonstichting Langedijk hier maximaal 26 sociale huurappartementen realiseert en Webuildhomes 5 koopwoningen.

• Sloop voormalige Aldi en bouw supermarkt en 12 woningen op voormalige 'bieblocatie' aanstaande

13 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 start de sloop van de voormalige Aldi aan de Voorburggracht in Zuid Scharwoude. Hierdoor wordt het mogelijk het bouwplan op de voormalige bibliotheeklocatie te realiseren. Het betreft een plan voor een supermarkt, aanvullende detailhandel, 12 koopappartementen en een verbeterde bevoorradingsroute en parkeersituatie.

• Zonnepanelen op daken sportaccommodaties

06 november 2019

Gemeente Langedijk liet eind oktober zonnepanelen plaatsen op de daken van de sporthallen Oostwal in Sint Pancras en Geesterambacht in Noord-Scharwoude. De uitvoerder hiervan is het bedrijf Sportief Opgewekt. Daarnaast komen er de komende tijd zonnepanelen op het dak van Zwembad Duikerdel in Noord-Scharwoude en de gymzaal aan de Laurens Bogtmanstraat in Oudkarspel.

• Koninklijke erepenning voor Vriendenkring

04 november 2019

Bij de gelegenheid van het honderdjarig bestaan ontving Kolfsociëteit Vriendenkring uit handen van burgemeester Kompier een koninklijke erepenning. De uitreiking vond plaats tijdens het eeuwfeest van de vereniging op zaterdag 2 november 2019 in Café de Heerlijkheid in Oudkarspel.