Nieuws RSS icoon

• Vervolgbijeenkomst over vaaroverlast en ideeën op het water: gemoedelijk en met begrip voor elkaar

03 juli 2020

De gesprekken van burgemeester Leontien Kompier en wethouder Ad Jongenelen met jonge vaarrecreanten en inwoners die aan het water wonen kregen donderdag 25 juni een vervolg. De aanwezigen gingen dieper in op ideeën die tijdens eerdere overleggen naar voren kwamen.
    Het doel van de gesprekken is om te hard varen en geluidsoverlast van harde motoren, stemmen en muziek tegen te gaan. Hard varen zorgt ook voor een grotere golfslag wat leidt tot schade aan de oevers en nesten van vogels.

• Museum BroekerVeiling en gemeente Langedijk van start met toekomstvisie

03 juli 2020

Om de toekomstbestendigheid van Museum BroekerVeiling te vergroten geven museum en gemeente het startsein voor een nieuwe toekomstvisie. Wethouder Nils Langedijk: "Het is belangrijk om juist nu vooruit te kijken. Het museum is door het Coronavirus in zwaar weer gekomen. Vanuit het gemeentelijk Steunfonds willen we daar op korte termijn financieel in ondersteunen. Voor de lange termijn moeten we nu doorpakken om het museum qua inhoud en economische positie te versterken.”

• Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen in Langedijk

03 juli 2020

Vier inwoners van Langedijk en één inwoner van Alkmaar die vrijwilligerswerk doet in Langedijk ontvingen vandaag in het Huis van de Gemeente (De Binding) in Zuid-Scharwoude een Koninklijke Onderscheiding voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. Zij zijn nu Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Leontien Kompier reikte de onderscheidingen uit namens de Koning.

• Fusie Langedijk en Heerhugowaard stap verder na steun provincie

01 juli 2020

Gedeputeerde Staten van Provincie Noord-Holland namen op 30 juni het besluit om het herindelingsadvies gemeente Langedijk en Heerhugowaard met een ondersteunende zienswijze aan te bieden aan de minister van BZK. Hiermee is de fusie van beide gemeenten een stap dichterbij. De gemeenten zijn blij met het besluit van de provincie. Het bevestigt voor hen dat de fusie een goede, toekomstbestendige zet is en dat de procedure goed doorlopen is.

• Junior Cyber Agents gehuldigd

01 juli 2020

Vandaag werden Steven, Lotus en Sofie door burgemeester Leontien Kompier gehuldigd tot Junior Cyber Agent van gemeente Langedijk. Zij zijn in Langedijk de beste spelers van HackShield: een game waar kinderen zichzelf en hun omgeving bewapenen met kennis over online gevaren.