RSS icoon
  • Twaalf partijen toegelaten tot gemeenteraadsverkiezingen Dijk en Waard

15 oktober 2021

Twaalf partijen doen mee aan de herindelingsverkiezingen in gemeenten Langedijk en Heerhugowaard op 24 november aanstaande. Inwoners van beide gemeenten gaan dan naar de stembus voor het kiezen van de leden van de gemeenteraad van Dijk en Waard. Deze gemeente gaat van start op 1 januari 2022.

• Langedijker Veteranendag op 30 oktober

15 oktober 2021

Zaterdag 30 oktober is de Langedijker Veteranendag. De Langedijker Veteranendag is een jaarlijks eerbetoon aan alle Langedijker veteranen. Het is gebruikelijk dat de Langedijker Veteranendag georganiseerd wordt voorafgaand aan de Landelijke Veteranendag die dit jaar op 26 juni was. Door de coronamaatregelen was dat niet mogelijk. Daarom wordt de Langedijker Veteranendag nu in oktober gehouden.

• Dertien partijen leverden kandidatenlijsten in voor gemeenteraadsverkiezingen

12 oktober 2021

In een besloten zitting heeft het Centraal Stembureau op dinsdag 12 oktober vastgesteld dat 13 kandidatenlijsten zijn ingeleverd voor de verkiezingen van de leden van de gemeenteraad van Dijk en Waard.

• Openbare zitting centraal stembureau op vrijdag 15 oktober over kandidaatstelling herindelingsverkiezingen

11 oktober 2021

Vandaag was het de Dag van de Kandidaatstelling. Een belangrijke stap op weg naar de herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Dijk en Waard op 24 november.

• Snelheidsmeter die goed weggedrag beloont in Sint Pancras

08 oktober 2021

Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Die staat sinds donderdag 7 oktober in Sint Pancras aan de Bovenweg. Wethouder Ad Jongenelen stelde de snelheidsmeter in werking. De Safety-safe, zo heet de snelheidsmeter, beloont weggebruikers die zich aan de snelheid van 30 km/uur houden door geld in de spaarpot te stoppen. Het totaalbedrag wordt besteed aan een gekozen doel voor de buurt.