Nieuws RSS icoon

• Ministerraad stemt in met herindelingen

19 september 2020

De ministerraad heeft op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingestemd met vijf herindelingsvoorstellen, waaronder de samenvoeging van de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard. Dit is bekendgemaakt met een nieuwsbericht op de website van de Rijksoverheid

• Hoge respons mobiliteitsenquête

17 september 2020

De wethouders Monique Stam van Heerhugowaard en Nils Langedijk van de gemeente Langedijk zijn blij dat bijna tien procent van de huishoudens uit Langedijk en Heerhugowaard de tijd heeft genomen om de mobiliteitsenquête in te vullen. Vijf procent was voldoende geweest voor een representatief resultaat.

• Regionale aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling

14 september 2020

Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn de meest voorkomende vormen van geweld in Nederland en komen overal voor. Vijftien gemeenten in Noord-Holland Noord willen daarom dat instanties die met deze problematiek te maken hebben (nog) meer gaan samenwerken. Die ambitie is vastgelegd in de regiovisie ‘samen zorgen voor veiligheid, waarover onder ook andere slachtoffers en plegers hebben meegedacht.

• Kom in actie tijdens World Cleanup Day op zaterdag 19 september

14 september 2020

Zaterdag wordt de schoonste dag van het jaar! Over de hele wereld gaan mensen dan de strijd aan tegen zwerfafval tijdens World Cleanup Day.

• Attracties kermis Zuid-Scharwoude dit jaar op Speelweide

11 september 2020

Anders dan anders, maar toch. Het derde weekend van september is het kermis in Langedijk! Eerder maakten de horecaondernemers al bekend dat ze een alternatieve kermis organiseren, nu is ook het licht op groen gegaan voor de kermisattracties. Niet zoals gebruikelijk op De Koog, maar vanwege de ruimte die nodig is om anderhalve meter afstand te houden, dit jaar op de Speelweide in Noord-Scharwoude.