Nieuws RSS icoon

• Extra toezicht in Langedijk

10 mei 2021

Gemeente Langedijk heeft besloten het toezicht op straat te vergroten. Hiervoor werken we samen met beveiligingsbedrijf The Flying Dutchman Security Group. Sinds 1 mei zet het bedrijf viermaal per week twee medewerkers in om extra te handhaven.

• Wethouder Nieuwenhuizen brengt werkbezoek aan natuurbegraafplaats Geestmerloo

05 mei 2021

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen bracht onlangs een werkbezoek aan de natuurbegraafplaats Geestmerloo. Dat deed hij samen met Siebe Bakker van Recreatieschap Geestmerambacht. De heren kregen een uitgebreide rondleiding over de begraafplaats en konden met eigen ogen zien hoe de natuur verweven is in het karakter van de begraafplaats.

• Dodenherdenking 4 mei Langedijk

07 mei 2021

Vandaag herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog én oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was. Burgemeester Leontien Kompier legde met wethouder Ad Jongenelen een krans bij oorlogsmonument De Stier in Noord-Scharwoude. Later legde zij samen met wethouder Paul Verbruggen van gemeente Alkmaar, een krans bij het verzetsmonument in Sint Pancras.

Bekijk hieronder de toespraak van de burgemeester.

• Brand aan de Dulleweg in Broek op Langedijk

07 mei 2021

Op zaterdagochtend 1 mei ontstond er rond 7.30 uur een grote brand aan de Dulleweg in Broek op Langedijk, op bedrijventerrein Zuiderdel. De panden van Bol Profielcentrum en Natuurlijk AST gingen hierbij verloren.

• Dodenherdenking ook dit jaar in aangepaste vorm

30 april 2021

Op 4 mei herdenkt heel Nederland de oorlogsslachtoffers. Door de
    coronamaatregelen zullen de gebruikelijke herdenkingen in Langedijk bij monument De Stier en het monument in Sint Pancras niet doorgaan.