Nieuws RSS icoon

• Nieuwe visie op werklocaties voor Dijk en Waard

25 november 2020

Voor de toekomstige gemeente Dijk en Waard hebben de gemeenteraden van Langedijk en Heerhugowaard in november een visie Werklocaties vastgesteld. Voor een gezonde, robuuste en duurzame economische ontwikkeling moet de nieuwe gemeente kunnen inspelen op trends en ontwikkelingen.

• Langedijk en Heerhugowaard gaan werken aan versterking retailgebieden

25 november 2020

Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard gaan gezamenlijk aan de versterking van de lokale retailgebieden in beide gemeenten werken. Beide gemeenteraden hebben daarvoor in november de Retailvisie Dijk en Waard vastgesteld.

• Brief van burgemeester Leontien Kompier

20 november 2020

Lieve Langedijkers, Hoe gaat het met u? Het is een vraag die ik veel vaker persoonlijk aan u zou willen stellen. De momenten waarop ik als burgemeester inwoners ontmoet zijn schaars. Gelukkig blijkt dan dat je ook op andere manieren gevoel kunt krijgen met hoe het met de Langedijkers gaat. Tijdens een boodschap in de supermarkt, op social media, of -heel kil – in de cijfers van coronabesmettingen.

• Geen Jongerengemeenteraad in 2021

20 november 2020

Er komt in 2021 geen Jongerengemeenteraad. De voorbereidende werkgroep met raadsleden van Langedijk en Heerhugowaard zijn in goed overleg met de deelnemende scholen tot deze moeilijke beslissing gekomen. Vanwege corona kan de Jongerengemeenteraad niet georganiseerd worden in de vorm zoals die al in zeven eerdere edities met groot succes is gehouden.

• Wetsvoorstel fusie Langedijk en Heerhugowaard naar Tweede Kamer

20 november 2020

Langedijk en Heerhugowaard zijn weer een stap verder in het proces van de fusie tussen beide gemeenten. Na het akkoord van de ministerraad en een verklaring van ‘geen opmerkingen’ van Raad van State is de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer der Staten-Generaal begonnen met de voorbereiding van de parlementaire behandeling van de wetsvoorstellen voor vijf gemeentelijke samenvoegingen, waaronder die van Langedijk en Heerhugowaard.