• Waarnemend burgemeester legt functie neer 16 februari 2018

Jan Hoekema heeft met onmiddellijke ingang zijn ontslag ingediend als waarnemend burgemeester van Langedijk. Donderdagavond heeft hij de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Langedijk ingelicht en zijn ontslagbrief ingediend bij de Commissaris van de Koning, de heer Johan Remkes.

• Woningen op locatie 'De Ark' 14 februari 2018

Woensdag 14 februari 2018 zetten Liane Jogems en Agnes de Haan, respectievelijk voorzitter en penningmeester van kopersvereniging De Ark, hun handtekening onder een mantelovereenkomst met gemeente Langedijk. De kopersvereniging gaat via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) zes woningen realiseren in Sint Pancras. Wethouder Jan Piet Beers: “CPO biedt onder andere aan starters en jongeren een prachtige kans om een eigen huis te bouwen.”

• Informatieavond ambtelijke fusie 07 februari 2018

Op donderdagavond 22 februari organiseert gemeente Langedijk een informatieavond in De Binding, Zuid-Scharwoude.

• Evaluatie beleid ‘snippergroen’ 06 februari 2018

Sinds 2009 inventariseert gemeente Langedijk per dorpskern of gemeentegrond wordt gebruikt door inwoners. Veel Langedijkers hebben namelijk in de loop der jaren een stuk gemeentegrond toegevoegd aan de eigen tuin. De gemeente mag deze gronden volgens landelijke regelgeving niet meer gratis in gebruik geven, zoals lange tijd gebeurde. Wethouder Jasper Nieuwenhuizen: “De oplossing is in de meeste gevallen eenvoudig: mensen kunnen de grond kopen, huren of teruggeven aan de gemeente”.

• Collectieve festiviteiten 2018 01 februari 2018

Het college heeft voor dit jaar drie collectieve festiviteiten aangewezen: Koningsnacht (de nacht voor Koningsdag), Tweede Kerstdag en Oud en nieuw.