De ambtenaren van de burgerlijke stand stellen zich voor...

Ineke Hofstra-Schilstra

Even voorstellen: ik ben Ineke Hofstra (1964). Vanaf 1993 woon ik met veel plezier in Oudkarspel, ben getrouwd en samen hebben wij één zoon. Door de week ben ik werkzaam als specialist Cultuur en PR voor een 9-tal bibliotheekvestigingen.

Toen men een paar jaar terug een BABS zocht hoefde ik niet lang na te denken. Heel verrassend is dat je in deze baan zoveel verschillende mensen tegenkomt. Niemand is gelijk en ieder paar heeft een eigen kijk op het huwelijk of hun relatie. Dat maakt de voorgesprekken zo leuk. Vragen en luisteren: Hoe kijk je er tegenaan? Wat zijn je eigen ideeën? Wat ontroert je aan elkaar? Ik vind dat het bruidspaar zoveel mogelijk zelf moet kunnen bepalen hoe ze de ceremonie willen laten verlopen. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging met een persoonsgerichte toespraak (een beetje serieus, maar ook met wat luchtigheid) mee te werken aan het hoogtepunt van de trouwdag en deze op een stijlvolle en ontspannen manier te laten verlopen. Elk huwelijk is uniek en daarom probeer ik er iedere keer weer iets speciaals van te maken. Want de voltrekking moet mooi zijn, maar het gaat eveneens om een serieuze verbintenis. Ik vind het een grote eer om huwelijken te mogen voltrekken.
 

Tineke Stet

Met veel plezier sluit ik, Tineke Stet, sinds 1975 huwelijken en nog steeds vind ik het een voorrecht om op deze feestelijke dag een bijdrage te mogen leveren. Het bruidspaar (partnerpaar) is die dag het middelpunt en behoort een super dag te krijgen die blijft als een mooie herinnering. Door een persoonlijk gesprek probeer ik samen met het bruidspaar (partnerpaar) een persoonlijke invulling aan hun trouwdag(partnerregistratie) te geven.
 

Brigitte Tauber-Kraan

Brigitte Tauber-KraanBruidspaar, wat leuk dat jullie gaan trouwen. Jullie staan de komende tijd voor veel beslissingen. Feestlocatie, fotograaf, trouwjurk en -pak, uitnodigingen, groots of klein trouwen etc. Allemaal keuzes die jullie trouwdag bijzonder zullen maken. De keuze van de trouwambtenaar is daarin niet onbelangrijk.

Wat kun je van mij verwachten? Ik kom uitgebreid persoonlijk kennis met jullie maken, bespreek jullie wensen ten aanzien van de ceremonie, geef advies wanneer gewenst en ga vervolgens aan de slag met het schrijven van een toespraak volledig toegespitst op jullie. En of je nu groots trouwt of in de intimiteit van je eigen woonkamer; ik zie het als mijn belangrijkste taak, om in een korte periode, toch een persoonlijke band op te bouwen. Vertrouwen kunnen wekken, jullie je op je gemak laten voelen en mij in jullie inleven zijn voor mij belangrijke ingrediënten voor een geslaagde huwelijksvoltrekking. Gevolg: een bruidspaar dat optimaal kan genieten van de ceremonie.