De ambtenaren van de burgerlijke stand stellen zich voor...

Tineke Stet

Ik ben getrouwd met een echte Langedijker en jarenlang hadden wij een winkel in Zuid-Scharwoude. In de jaren zeventig ben ik fulltime bij gemeente Langedijk komen werken. In die tijd ging een vriendin van mij trouwen en leek het mij leuk om huwelijken te voltrekken. Zodoende werd ik in 1975 beëdigd als Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Ik heb meer dan zevenhonderd huwelijken voltrokken op de meest uiteenlopende locaties. Al die jaren genoot ik van de bruidsparen. Ik vond het altijd een eer om een stukje aan hun huwelijksdag te mogen bijdragen. Sinds het begin probeerde ik het een persoonlijk tintje te geven. Van tevoren wil ik graag met het bruidspaar kennismaken. Tijdens het gesprek stel ik een aantal vragen en aan de hand daarvan maak ik een persoonlijk verhaal. Ik hoor dan tevens wat de wensen van het bruidspaar zijn. Hieraan wil ik zoveel mogelijk voldoen. Of je nu trouwt of een partnerschap aangaat: het is een speciale en feestelijke dag! Daar wil ik graag een stukje aan bijdragen.

Bekijk hieronder de voorstelvideo van Tineke Stet. Deze video is opgenomen in de Kooger Kerk (200 zitplaatsen, € 508).

Marieke Goudsblom

Ik ben Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand en getrouwd met Dennis. Samen hebben wij drie kinderen. Ik heb mooie herinneringen aan ‘onze’ Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Zij nam destijds de tijd ons verhaal te horen, ons te leren kennen en daar iets heel moois van te maken. Daardoor werd onze ceremonie heel persoonlijk en paste het helemaal bij ons. Het werd echt ónze dag. Ik vind het een eer dat ik dat kleine onderdeel mag zijn van de trouwdag van anderen. Aan mij de taak om de liefde van het bruidspaar officieel te maken. De rest van de ceremonie is aan hen. Er kan en mag veel tegenwoordig: bijvoorbeeld een gezellige, grappige of serieuze speech, een korte of juist een lange. Ook geen speech is mogelijk. Misschien wil het bruidspaar iets bijzonders tegen elkaar zeggen?! Ik kom graag bij het toekomstige echtpaar thuis langs om al hun plannen en ideeën te horen over misschien wel de mooiste dag van hun leven!

Bekijk hieronder de voorstelvideo van Marieke Goudsblom. Deze video is opgenomen in de BroekerVeiling (circa 150 zitplaatsen, € 658).

Lotte Stekelbos

Ik ben 31 jaar en woon in Sint-Pancras. Ik ben pasgeleden getrouwd, op 28 juni 2019, dus ik weet precies wat andere bruidsparen meemaken die gaan trouwen. Al die zenuwen die erbij komen kijken. Hoe fijn is het dan dat ik een stukje van die zenuwen weg kan nemen. Ik beloof dat ik het verhaal van een bruidspaar op de meest bijzondere manier ga vertellen. Dat doe ik graag met een goede dosis humor, want dat is mijn sterkste punt. Daarnaast viert de romantiek hoogtij en zet ik de dierbaren van het toekomstig bruidspaar in het zonnetje. In het dagelijks leven ben ik journalist en altijd op zoek naar verhalen van bijzondere mensen uit de regio. Dat is precies wat ik ook als trouwambtenaar doe: op zoek gaan naar het unieke verhaal van het bruidspaar. Als ik in het verleden een ceremonie bijwoonde van vrienden of familie, dan dacht ik: ‘Hoe geweldig zou het zijn als ik dat voor een bruidspaar zou mogen doen’. Je begrijpt het al: ik wilde al een tijdje trouwambtenaar worden. Ik ben een jonge en vrolijke trouwambtenaar en wil het verhaal van bruidsparen met humor en romantiek vertellen. Toekomstige bruidsparen wil ik graag ontmoeten!

Bekijk hieronder de voorstelvideo van Lotte Stekelbos. Deze video is opgenomen in de Kooger Kerk (200 zitplaatsen, € 508). 

Ineke Hofstra-Schilstra

Ik ben, naast mijn werk als communicatiemedewerker, trouwambtenaar in de prachtige gemeente Langedijk. Het voltrekken van huwelijken is mijn grootste hobby en mijn passie. Dat doe ik met heel veel liefde en plezier. Zoals ik altijd zeg in mijn speeches: ik vind het een voorrecht, een eer, om mensen te mogen trouwen. Als voorbereiding op een huwelijk kom ik het liefst bij het toekomstige bruidspaar thuis. Om te weten wie het bruidspaar is en om hun wensen en ideeën door te nemen. Samen met het toekomstige echtpaar bereid ik vervolgens de speech voor en maak ik een speech op maat, waarin ik liefde en emotie combineer met een flinke dosis gezonde humor. Sommige mensen vinden het ook leuk om muziek erbij te draaien of dat één van de aanwezigen iets zegt. Dat is allemaal mogelijk en maakt een ceremonie vaak heel persoonlijk. Ik zie uit naar het voltrekken van de volgende huwelijken in de gemeente Langedijk!

Bekijk hieronder de voorstelvideo van Ineke Hofstra. Deze video is opgenomen in Het Regthuis (€ 383).

Bram Piersma

Met plezier werk ik als trouwambtenaar bij gemeente Langedijk. Ik woon in Sint-Pancras en ben getrouwd met Annet. Samen hebben wij drie kinderen. Recht tegenover de Witte Kerk, in het oude gemeentehuis van Sint-Pancras, traden wij in 1996 in het huwelijk. Nu mag ik zelf huwelijken voltrekken, dat vind ik een enorme eer! Eén van de trouwlocaties binnen de gemeente is de Witte Kerk in Sint-Pancras, een rijksmonument van bijna vijfhonderd jaar oud. De buitenkant is inmiddels niet meer wit, maar wel bleef het mooie historische interieur behouden. Trouwen op een andere locatie mag natuurlijk ook. Ik laat me graag door u verrassen. Mensen die gaan trouwen, leggen elkaar een belofte af ten overstaan van mij als trouwambtenaar. Daarnaast beloof ík ook iets: ik zorg ervoor dat de huwelijksceremonie een onvergetelijk moment wordt. Heb je leuke ideeën en wil je kennismaken? Neem contact op met de gemeente, dan drinken we samen een bak koffie om het een en ander af te stemmen.

Bekijk hieronder de voorstelvideo van Bram Piersma. Deze video is opgenomen in de Witte Kerk (circa 200 zitplaatsen, € 508).

 

Brigitte Tauber-Kraan

Naast mijn baan bij ons eigen bouwbureau was ik op zoek naar een leuke hobby, een leuke bijbaan, iets voor mijzelf. En ik mag wel zeggen, dat is ontzettend goed gelukt. Sinds 2010 ben ik trouwambtenaar en heb ik al heel veel stellen mogen trouwen of geregistreerd partnerschappen mogen voltrekken. Het is heel bijzonder om bij deze dag aanwezig te zijn en een grote eer als je hiervoor gevraagd wordt. Een aankomend bruidspaar staat voor ontzettend veel keuzes: ‘trouwen op een officiële trouwlocatie of het kroegje waar we elkaar destijds hebben ontmoet?’ en ‘kiezen we voor een trouwambtenaar die een toga aan heeft of juist feestelijk gekleed komt?’ Enkele weken voor de trouwdag kom ik bij het bruidspaar thuis op kennismaking. Ik stel heel veel vragen om hen een beetje beter te leren kennen, zodat ik een persoonlijke toespraak kan schrijven. Voor aankomende bruidsparen die dit lezen: wellicht zien we elkaar in de nabije toekomst, zo niet, dan wens ik jullie een fantastische dag toe en bovenal veel geluk samen!

Bekijk hieronder de voorstelvideo van Brigitte Tauber-Kraan. Deze video is opgenomen bij De Binding (25 zitplaatsen, € 359).