Goed bezig hoor!

Wilt u ook graag een comfortabeler huis en een lagere energierekening? Of iets doen voor een betere en schonere wereld? Wij helpen u graag verder.

We zijn met elkaar onderweg naar aardgasvrij wonen en 100% duurzame energie. We stoppen met fossiele brandstoffen, omdat de voorraad opraakt en het verstoken ervan bijdraagt aan klimaatverandering. 
Het einddoel lijkt nog ver weg, maar er moet nog veel gebeuren. Daarom is het slim om nu al te beginnen. Dat vraagt wat van iedereen. De overheid, gemeenten, bedrijven en inwoners. 

We vragen ook aan u om alvast aan de slag te gaan in uw eigen huis. Dat kan klein of groot zijn, goedkoop of duur. Ontdek wat past bij uw type huis en uw budget. Met elke stap die u zet verdient u het compliment: goed bezig hoor!

Ik ben woningeigenaarGoed bezig hoor

70 euro terug op besparende producten
Maak gebruik van de eenmalige subsidie van 70 euro voor kleine energiebesparende producten. Denk aan ledlampen, radiatorfolie of tochtstrips. Met deze producten verlaagt u uw energierekening en zorgt u voor een nog fijner huis. Wacht niet te lang, want er is een beperkt budget beschikbaar. Bekijk de website van Duurzaam Bouwloket voor meer informatie en het ontvangen van de subsidie.

Gratis persoonlijk stappenplan
Duurzaam Bouwloket helpt u met het klaarmaken van uw huis voor een aardgasvrije toekomst. Er is genoeg wat u nu al kunt doen. Benieuwd naar de mogelijkheden of wat u het beste eerst kunt doen? Ontvang uw eigen persoonlijke stappenplan, gebaseerd op uw woonsituatie!

Ik ben huurder

Als huurder kunt u vaak al energie besparen door kleine maatregelen: de verwarming lager zetten of kleding wassen op een lage temperatuur. Uw verhuurder is verantwoordelijk voor grote energiebesparende aanpassingen aan uw huurwoning. Bijvoorbeeld voor de isolatie van het dak. 

Benieuwd naar wat u zelf allemaal kunt doen? Bekijk de tips van Milieu Centraal: