Bouwen en vergunningen

Wilt u bouwen, verbouwen, aanbouwen of slopen? Dan zijn er verschillende zaken waar u rekening mee moet houden. Denk aan het slopen van een gemeentelijk monument, andere sloopwerkzaamheden en asbest. Misschien moet u voor een van deze onderdelen een vergunning aanvragen, een melding doen, toestemming of ontheffing vragen.

Bestemmingsplannen

BestemmingsplanHet is handig het bestemmingsplan voor uw buurt te raadplegen als u wilt gaan (ver)bouwen. Dit doet u ook als u een onderdeel van het gebouw wilt aanpakken, zoals een schoorsteen, balkon of erker, of als u een woning wilt kopen of een bedrijf wilt vestigen.

Over de bestemmingsplannen

 

Omgevingsvergunning

OmgevingsvergunningDe vergunningen voor bouwen, slopen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning. Voordat u gaat (ver)bouwen gaat u na of u een omgevingsvergunning nodig heeft. Doe de vergunningcheck via het Omgevingsloket Online (OLO).

Over de omgevingsvergunning

 

Duurzaam Bouwloket

duurzaam bouwloketDuurzaam Bouwloket is een digitaal loket waar inwoners uit gemeente Langedijk terecht kunnen voor al hun vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. Kijk op de website van het Duurzaam Bouwloket voor meer informatie.

 

 

Uitrit- of inritvergunning

Uitrit- of inritvergunningAls u een uit- of inrit wilt maken of veranderen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Bij het Omgevingsloket Online (OLO) kunt u nagaan of u in aanmerking komt voor een vergunning en welke voorwaarden daarbij horen. Kijk op de website van het Omgevingsloket Online voor meer informatie.
 

 

Grondgebruik

GrondgebruikIn gemeente Langedijk gelden regels voor gebruik van grond. Bepaalde stukken grond zijn eigendom van de gemeente en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. In sommige gevallen kunt u de grond van de gemeente huren en/of kopen.

Over het grondgebruik

 

Bekendmakingen over vergunningen, beleid en verordeningen

briefWilt u weten of uw buren gaan verbouwen? En of ze daarvoor een vergunning hebben aangevraagd? Of wilt u bezwaar maken tegen een aangevraagde vergunning? De officiële bekendmakingen van gemeente Langedijk zijn digitaal te raadplegen via www.overheid.nl. Daarbij gaat het om vergunningen, (bouw)plannen en regelgeving zoals de verbouwing van een huis of een terrasvergunning. Veel inwoners hebben zich al aangemeld voor de e-mailservice van overheid.nl, zodat zij de berichten van de gemeente in hun inbox ontvangen. Er is ook een gratis app beschikbaar voor Apple (iOS), Android en Windows (zoek op: Over uw buurt). Inschrijven voor de service kan via www.overuwbuurt.overheid.nl. Daar kunt u zelf instellen welk type berichten u wilt ontvangen en binnen welke straal om uw huis of bedrijf.

 

Andere relevante links

 

telefoonTelefonisch spreekuur Vergunningen

Telefoonnummer 0226 - 33 44 33.
Maandag t/m vrijdag 8.30 - 12.00 uur