Belastingen

Als inwoner van gemeente Langedijk krijgt u te maken met meerdere gemeentelijke belastingen. De uitvoering van deze gemeentelijke belastingen wordt uitgevoerd door Cocensus, onze partner voor de heffing en inning van gemeentelijke belastingen en voor uitvoering van de wet WOZ.

Op de website van Cocensus kunt u onder andere terecht voor informatie en vragen over:

Handige informatie

Geen belastingaanslag ontvangen

Eind februari worden de belastingaanslagen verstuurd. Heeft u geen aanslag ontvangen, maar uw buren wel? Kijk dan in uw digitale Berichtenbox. Misschien heeft u uw aanslag digitaal ontvangen. U vindt de Berichtenbox op de website van MijnOverheid. Inloggen doet u met DigiD. Staat de belastingaanslag ook niet in de Berichtenbox? Bel dan de gemeente via telefoonnummer 0226 - 334433.

Automatische incasso

Als u eerder hebt aangegeven dat u via automatische incasso wilt betalen, dan betaalt u dit jaar ook automatisch. Dit hoeft u niet opnieuw aan te vragen. Bekijk de veelgestelde vragen over betalingen en inningen.

Vergeet het betalingskenmerk niet

Als u de aanslag gemeentelijke belastingen zelf overmaakt via uw bankoverschrijving, vergeet dan het betalingskenmerk niet in te vullen. Banken mogen geen adresgegevens meer doorgeven en geven alleen het rekeningnummer en betalingskenmerk door. Cocensus herkent uw betaling alleen met betalingskenmerk. Als dit ontbreekt, stort Cocensus het geld terug. Dan heeft u niet betaald en dat kan problemen opleveren. Lees hier meer over op de website van Cocensus.

Kwijtschelding

Kunt u het bedrag op uw aanslagbiljet niet betalen? Vraag dan kwijtschelding aan. Vul het formulier 'Kwijtschelding' in dat u ontvangt bij het aanslagbiljet. Kwijtschelding betekent dat u sommige delen van de aanslag niet (helemaal) hoeft te betalen. Kwijtschelding is alleen mogelijk voor afvalstoffenheffing en grafrechten. Bekijk de veelgestelde vragen over kwijtschelding.

WOZ-waarde

De WOZ-waarden van woningen in Langedijk van 2021 kunt u zien op www.wozwaardeloket.nl. Heeft u vragen over de opbouw of hoogte van uw WOZ-waarde? Raadpleeg dan uw taxatieverslag via de website van Cocensus. Log in met uw DigiD. U kunt veelgestelde vragen over het taxatieverslag online bekijken.

Wilt u bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking? Lees dan de veelgestelde vragen over bezwaar op de WOZ.

Huurwoning

Huurders ontvangen de WOZ-waarde van hun huurwoning. De WOZ-waarde is de waarde van de woning zoals de gemeente die vaststelt. Deze waarde staat op uw aanslagbiljet. Als huurder hoeft u er niets mee te doen en zijn er ook geen extra kosten aan verbonden. U hoeft dit bedrag niet te betalen.

Bezwaar tegen gemeentelijke heffingen

Wilt u bezwaar maken tegen de gemeentelijke heffingen? Gebruik het reactieformulier dat u bij de aanslag heeft ontvangen. Veelgestelde vragen over dit onderwerp vindt u op de website van Cocensus.

Lokale lastenmeter

Als u in gemeente Langedijk woont, krijgt u te maken met een aantal belastingen. Op de lokale lastenmeter kunt u berekenen hoe hoog de lokale lasten voor u zijn.

Meer weten?

Bezoek de website van Cocensus of neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 0226 - 33 44 33. Heeft u nog geen DigiD? U kunt uw persoonlijke DigiD online aanvragen.