Zwerfafval

Ergert u zich ook aan zwerfafval en wilt u uw leefomgeving schoon en leefbaar houden? Dat kan! Gemeente Langedijk moedigt u aan om een opschoonactie te organiseren. Wij helpen u om de actie succesvol te laten verlopen.

U kunt een kleinschalige opruimactie organiseren door bijvoorbeeld een opruimrondje te doen met uw gezin, uw buren of (sport)club. Waar u ook voor kiest: het mag allemaal! Alle beetjes helpen. Ook organisaties, zoals bedrijven, scholen en kindcentra of verenigingen kunnen deelnemen en hun bijdrage leveren aan een schonere werk- en speelomgeving.

Contactpersoon

Als bewoner of vanuit de organisatie bent u de contactpersoon voor de gemeente. De gemeente stelt grijpers, ringen, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes gratis ter beschikking. Houd hierbij ook rekening met de kinderen, zodat ook zij kunnen meedoen! De vrijwilligers die u gaan helpen hoeven niet apart aangemeld te worden, maar wij vragen wel of u wilt aangeven hoeveel mensen u verwacht.

Hoe werkt het?

  • Meld u aan via het formulier.
  • De gemeente neemt contact met u op om uw opruimactie af te stemmen.
  • De organisatie van de opruimactiviteit ligt bij u.
  • U regelt de vrijwilligers en bent de contactpersoon voor de vrijwilligers.

Wilt u geen opruimactie organiseren, maar wel helpen? Dat kan ook. Meld u aan en wij kijken voor u waar u als vrijwilliger kunt helpen.