Zwerfafval

Meld u nu aan voor de Opschoondag!

Op zaterdag 23 maart is de Landelijke Opschoondag waarbij inwoners, collega’s of leden van (sport)verenigingen met elkaar aan de slag gaan om zwerfafval op te ruimen. Ook gemeente Langedijk nodigt inwoners uit om mee te doen. Samen houden we Langedijk schoon. Iedereen kan een opruimactie organiseren. De eerste stap is om kinderen, buren, collega’s of verenigingsleden te enthousiasmeren om gezamenlijk zwerfafval in de buurt op te ruimen om er samen een schonere leefomgeving van te maken. Meld u daarna aan!

Contactpersoon

Als bewoner of vanuit de organisatie bent u de contactpersoon voor de gemeente. De gemeente stelt grijpers, ringen, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes gratis ter beschikking. Houd hierbij ook rekening met de kinderen, zodat ook zij kunnen meedoen! De vrijwilligers die u gaan helpen hoeven niet apart aangemeld te worden, maar wij vragen wel of u wilt aangeven hoeveel mensen u verwacht.

Hoe werkt het?

  • Meld u aan via het formulier.
  • De gemeente neemt contact met u op om uw opruimactie af te stemmen.
  • De organisatie van de opruimactiviteit ligt bij u.
  • U regelt de vrijwilligers en bent de contactpersoon voor de vrijwilligers.

Wilt u geen opruimactie organiseren, maar wel helpen? Dat kan ook. Meld u aan en wij kijken voor u waar u als vrijwilliger kunt helpen.

Niet op 23 maart, maar wel op een andere dag?

Ergert u zich ook aan zwerfafval en wilt u uw leefomgeving schoon en leefbaar houden? Dat kan! Gemeente Langedijk moedigt u aan om een opschoonactie te organiseren. Wij helpen u om de actie succesvol te laten verlopen.U kunt een kleinschalige opruimactie organiseren door bijvoorbeeld een opruimrondje te doen met uw gezin, uw buren of (sport)club. Waar u ook voor kiest: het mag allemaal! Alle beetjes helpen. Ook organisaties, zoals bedrijven, scholen en kindcentra of verenigingen kunnen deelnemen en hun bijdrage leveren aan een schonere werk- en speelomgeving.

Meld u hierboven via het formulier aan voor de opschoonactie en geef daarbij door op welke dag u die wilt organiseren.