Rolemmers

Lees wat u kunt doen als uw rolemmer niet is geleegd of kapot is gegaan. Informatie over het aanvragen van een extra rolemmer of afvalpas.

Afvalkalender / AfvalWijzer

In de gemeente Langedijk is er sprake van een driewekelijkse inzameling. Bekijk de AfvalWijzer om te weten wanneer welke rolemmer wordt geleegd.

Rolemmer aan de weg

  • U zet uw rolemmer buiten op de dag die in de afvalkalender staat aangegeven.
  • De rolemmers moeten worden aangeboden op een verzamelplek, met het handvat en de wielen van de weg afgekeerd.
  • Ze moeten aan de zijkant 15 centimeter van elkaar af worden geplaatst.
  • De hoeveelheid afval die u in uw groene en grijze rolemmer gooit, mag maximaal 75 kilo wegen.
  • Ook mag de rolemmer niet zo vol zijn dat het deksel van de bak niet meer dicht kan.
  • Bied uw rolemmer op de dag van leging om uiterlijk 07.00 uur aan op de opstelplaats.
  • Zet uw rolemmer na leging diezelfde dag uiterlijk 20.00 uur weer op eigen terrein.
  • Heeft u uw rolemmer als vermist opgegeven? Dan is de chip buiten werking en kan de rolemmer niet meer ter lediging worden aangeboden.
  • Heeft u een rode kaart aan uw rolemmer bevestigd gekregen? Dat betekent dat u uw rolemmer niet op de juiste manier heeft aangeboden. Tijdens de volgende inzamelingsronde (over drie weken) kunt u uw rolemmer opnieuw en op de juiste manier aanbieden. Wilt u tussentijds uw restafval of grondstoffen afvoeren? U kunt daarvoor tijdens openingstijden terecht op het afvalbrengstation.

Rolemmer niet geleegd, kapot of vermist

Is uw rolemmer niet geleegd, kapot of vermist? Doe dan een melding. U kunt geen melding maken van stankoverlast of ongedierte in uw rolemmer.

Rolemmer aanvragen

Wilt u een (extra) rolemmer aanvragen? Neem contact met ons op. Houd er rekening mee dat het aanvragen van een extra rolemmer kosten in rekening wordt gebracht. Bekijk de vastgestelde tarieven voor 2021

Afvalpas aanvragen

Woont u in hoogbouw en wilt u gebruikmaken van de ondergrondse container? Dan heeft u een afvalpas nodig. Vraag de afvalpas aan. Na het invullen van het webformulier, moet u de afvalpas direct online betalen. De kosten zijn € 20,00 voor een nieuwe afvalpas. Na betaling wordt de afvalpas per post naar u opgestuurd.

Als uw pas het niet meer doet, maar verder niet beschadigd is, kunt u de pas kosteloos omruilen. Hiervoor wordt voor u een afspraak gemaakt bij de afdeling Burgerzaken.