Rolemmers

Lees wat u kunt doen als uw rolemmer niet is geleegd of kapot is gegaan. Informatie over het aanvragen van een extra rolemmer of afvalpas.

Afvalkalender / AfvalWijzer

In de gemeente Langedijk is er sprake van een driewekelijkse inzameling. Bekijk de AfvalWijzer om te weten wanneer welke rolemmer wordt geleegd.


Rolemmer aan de weg

  • U zet uw rolemmer buiten op de dag die in de afvalkalender staat aangegeven.
  • De rolemmers moeten worden aangeboden op een verzamelplek, met het handvat en de wielen van de weg afgekeerd.
  • Ze moeten aan de zijkant 15 centimeter van elkaar af worden geplaatst.
  • De hoeveelheid afval die u in uw groene en grijze rolemmer gooit, mag maximaal 75 kilo wegen.
  • Ook mag de rolemmer niet zo vol zijn dat het deksel van de bak niet meer dicht kan.
  • Bied uw rolemmer op de dag van leging om uiterlijk 07.00 uur aan op de opstelplaats.
  • Zet uw rolemmer na leging diezelfde dag uiterlijk 20.00 uur weer op eigen terrein.
  • Heeft u uw rolemmer als vermist opgegeven? Dan is de chip buiten werking en kan de rolemmer niet meer ter lediging worden aangeboden.
  • Heeft u een rode kaart aan uw rolemmer bevestigd gekregen? Dat betekent dat u uw rolemmer niet op de juiste manier heeft aangeboden. Tijdens de volgende inzamelingsronde (over drie weken) kunt u uw rolemmer opnieuw en op de juiste manier aanbieden. Wilt u tussentijds uw restafval of grondstoffen afvoeren? U kunt daarvoor tijdens openingstijden terecht op het afvalbrengstation.

Rolemmer niet geleegd, kapot of vermist

Is uw rolemmer niet geleegd, kapot of vermist? Doe dan een melding. U kunt geen melding maken van stankoverlast of ongedierte in uw rolemmer.

Rolemmer aanvragen

Wilt u een (extra) rolemmer aanvragen? Doe dan een melding

Afvalpas aanvragen

Woont u in hoogbouw en wilt u gebruikmaken van de ondergrondse container? Dan heeft u een afvalpas nodig. Vraag de afvalpas aan. Na het invullen van het webformulier, moet u de afvalpas direct online betalen. De kosten zijn € 20,00 voor een nieuwe afvalpas. Na betaling wordt de afvalpas per post naar u opgestuurd.

Als uw pas het niet meer doet, maar verder niet beschadigd is, kunt u de pas kosteloos omruilen. Hiervoor wordt voor u een afspraak gemaakt bij de afdeling Burgerzaken.