Afvalbrengstation

Het afvalbrengstation is op Bedrijventerrein Breekland, Berrie 8 in Oudkarspel. De gemeentewerf naast het gemeentehuis is gesloten.

Aangepaste dienstverlening op maandag 1 juni

Op maandag 1 juni (Tweede Pinkersterdag) is het afvalbrengstation gesloten.

Algemene openingstijden

Het afvalbrengstation is open van maandag tot en met zaterdag, van 8.30 tot 14.00 uur, voor noodzakelijk bezoek. Dus voor grofvuil wat écht niet langer thuis bewaard kan blijven. Breng dan zoveel mogelijk tegelijk, zodat u maar één keer hoeft te komen. Houd u zich tijdens het bezoek aan de maatregelen. Wij vragen u niet langs te komen voor bijvoorbeeld een kapotte televisie, oude kranten of een restant tegels. Die kunnen best nog even thuis bewaard worden.

Legitimatie verplicht

Alleen inwoners van Langedijk (particulieren) kunnen bij het afvalbrengstation terecht. Er wordt tijdens uw bezoek om een legitimatiebewijs gevraagd, dit moet afgegeven zijn door de gemeente Langedijk. Als uw legitimatie niet door gemeente Langedijk is afgegeven, moet u aantonen dat u inwoner van Langedijk bent. Dit doet u door een recent poststuk te laten zien waar uw naam en adres in gemeente Langedijk op staat.

Scheiden van afval

Het afvalbrengstation biedt veel mogelijkheden voor het scheiden van afval. Op het afvalbrengstation worden in eerste instantie twintig verschillende afvalstromen apart ingezameld. Daarmee voldoet Langedijk aan de landelijke richtlijnen. Ook oude matrassen, gasflessen, harde kunststoffen en piepschuim worden op het nieuwe afvalbrenstation voortaan gescheiden ingezameld. Verder wordt een nieuw klein chemisch afvaldepot geplaatst. Afval scheiden loont, want het gescheiden afval wordt weer ingezet als grondstof voor nieuwe materialen.

Wat kunt u inleveren?

Bij het afvalbrengstation kunt u de volgende soorten afval aanbieden:

 1. Grof huishoudelijk afval
 2. Grof tuinafval, takken en snoeihout
 3. Papier en karton
 4. Vlakglas
 5. Elektrische en elektronische apparatuur
 6. Klein chemisch afval (KCA)
 7. Asbest (hiervoor gelden speciale regels)
 8. Hout
 9. Tuinhout (verduurzaamd hout)
 10. Metaal
 11. Dakleer
 12. Gips
 13. Schoon puin, max. 0,5 kuub per dag per keer
 14. Autobanden zonder velg
 15. Harde kunststoffen
 16. Piepschuim (EPS)
 17. Plastic, blik en pak
 18. Olie en vetten
 19. Matrassen

Let op! Vanwege vele vervuiling zijn de textielcontainers tijdelijk gesloten.

Bedrijfsafval

Bedrijven kunnen hun afval niet bij het afvalbrengstation inleveren. Ondernemers kunnen hun afval naar een inzamelbedrijf in de buurt brengen.

Vragen?

Bel dan 0226 - 334433 (maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur, vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur).