Afval

Grondstoffen zijn waardevol. Oud-papier, gft en plastic, blik en drinkpakken zijn als grondstof goed opnieuw te gebruiken. Hoe meer we daarvan scheiden van het restafval, hoe beter het is voor het milieu.

 • Afvalkalender 2018

  Om het milieu minder te belasten en het afval zoveel mogelijk opnieuw te kunnen gebruiken, haalt gemeente Langedijk uw huishoudelijk afval gescheiden op in verschillende afvalstromen.

 • Rolemmers

  Wanneer en hoe zet u uw rolemmer aan de weg? Waar kunt u een rolemmer melding doen als uw rolemmer niet is geleegd, kapot is of vermist wordt? Wilt u een extra rolemmer aanvragen? Hoe vraagt u een afvalpas aan?

 • Plastic, blik en pak scheiden

  In gemeente Langedijk worden plastic, blik en pakken gescheiden in de rolemmer met de oranje deksel. Wat mag er in deze rolemmer worden weggegooid?

 • Afvalbrengstation

  Het afvalbrengstation is op Bedrijventerrein Breekland, Berrie 8 in Oudkarspel. De gemeentewerf naast het gemeentehuis is gesloten.

 • Grof huisvuil en klein chemisch afval

  U kunt grof huisvuil thuis laten ophalen of naar het afvalbrengstation brengen. Wanneer rijdt de KCA-wagen voor het inzamelen van klein chemisch afval?

 • Zwerfafval

  Ergert u zich ook aan zwerfafval en wilt u uw leefomgeving schoon en leefbaar houden? Dat kan! Gemeente Langedijk moedigt u aan om een opschoonactie te organiseren. Wij helpen u om de actie succesvol te laten verlopen.

 • Waarom afval scheiden?

  14 november 2018

  Wat is de zin van afvalscheiding? Dat vraagt u zich misschien wel eens af. Ook doen er verhalen de ronde dat afval scheiden helemaal niet zo milieubewust is of dat het toch niks oplevert en alleen maar duurder is. Waarom doen we zoveel moeite? We leggen u graag uit waarom afval scheiden zin heeft.