Afval

Grondstoffen zijn waardevol. Oud-papier, gft en plastic, blik en drinkpakken zijn als grondstof goed opnieuw te gebruiken. Hoe meer we daarvan scheiden van het restafval, hoe beter het is voor het milieu.

 • Afvalwijzer 2019

  Online afvalwijzer van gemeente Langedijk. Na het invoeren van uw postcode en huisnummer ontvangt u informatie over de inzameling van afval en het scheiden van afval. Deze afvalwijzer biedt ook de mogelijkheid om per e-mail meldingen te ontvangen, bijvoorbeeld wanneer u de rolemmer buiten moet zetten.

 • Rolemmers

  Wanneer en hoe zet u uw rolemmer aan de weg? Waar kunt u een rolemmer melding doen als uw rolemmer niet is geleegd, kapot is of vermist wordt? Wilt u een extra rolemmer aanvragen? Hoe vraagt u een afvalpas aan?

 • Afvalbrengstation

  Het afvalbrengstation is op Bedrijventerrein Breekland, Berrie 8 in Oudkarspel. De gemeentewerf naast het gemeentehuis is gesloten.

 • Waarom afval scheiden?

  17 juli 2019

  Wat is de zin van afvalscheiding? Dat vraagt u zich misschien wel eens af. Ook doen er verhalen de ronde dat afval scheiden helemaal niet zo milieubewust is of dat het toch niks oplevert en alleen maar duurder is. Waarom doen we zoveel moeite? We leggen u graag uit waarom afval scheiden zin heeft.