Corona hulpinitiatieven: Langedijkers Samen Sterk

Langedijk staat samen sterk. Dat was altijd al zo. En nu nog meer dan anders. Langedijkers bieden hulp waar dat kan. Maar, heeft u hulp nodig? Vraag het dan ook! Niets is gek als het nodig is. Er is vast iemand die kan helpen. Op deze pagina proberen wij vraag en aanbod uit Langedijk te verbinden.

Wij gaan daarbij uit van de goede bedoelingen van iedereen, Maar blijft u zelf wel kritisch. Twijfelt u aan de goede bedoeling van een initiatief dat hier wordt aangeboden? Laat het ons dan weten. Wij houden ons het recht voor om bepaalde personen/diensten niet te publiceren.

Heeft u een actie georganiseerd? Meld het ons!

Meld hulp of een actie aan

Facebookgroep: Coronahulp Langedijk

Een betrokken Langedijker heeft een Facebookgroep opgezet waar Langedijkers hulp kunnen vragen en aanbieden. Denk aan het doen van boodschappen, de hond uitlaten of medicijnen ophalen. Word lid en doe mee!

Taartenactie Museum Broekerveiling

Museum BroekerVeiling heeft een taartenactie bedacht om - ondanks hun sluiting - toch op de been te blijven. U steunt het museum door een taart te bestellen: verse appel- of monchoutaart voor 15 euro.

De taarten worden gratis bezorgd in Langedijk maar kunnen ook worden afgehaald bij het museum. Bij het bezorgen en afhalen wordt rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. Bestellen kan door een e-mail te sturen of te bellen naar 0226 31 38 07.

Steun Langedijker ondernemers

Vele ondernemers hebben hun zaak moeten sluiten. Creatief als ze zijn hebben ze oplossingen bedacht met afhaal en bezorgmogelijkheden of cadeaubonnen voor in betere tijden. Vraag naar de mogelijkheden bij de winkel of het restaurant en help ze deze crisis door.

Zijn er nog winkels open? Breng ondernemers en personeel dan niet in de problemen: houd in de winkel afstand van personeel en andere klanten.

Samen tegen eenzaamheid

Vanwege het thuisblijven, isolatie en quarantaine, zijn er veel mensen die zich eenzaam voelen. Dat kunnen ouderen zijn, maar ook jongeren die nu weinig vrienden zien of mensen met een kwetsbare gezondheid die niet naar buiten durven. Laten we eenzaamheid tegengaan! Bijvoorbeeld door het sturen van kaartjes, tekeningen of iets anders creatiefs. Heeft u een goed idee om iets leuks te organiseren? Laat het ons weten!

Jongerenwerk Langedijk doet een oproep aan Langedijker jongeren om zich aan te melden als vrijwilliger. Ben je het netflixen of gamen zat en wil je wat voor een ander betekenen? Bel bijvoorbeeld met iemand die zich eenzaam voelt of stuur een kaartje naar diegene. Meld je aan als vrijwilliger.

Inzamelactie voedselbank Langedijk

De voedselbank houdt samen met de gemeente een inzamelactie voor de voedselbank. In De Binding zijn oranje inzamelingscontainers geplaatst (door Wastenet). De voedselbank heeft genoeg verse producten, maar ontvangen graag nog houdbare producten. Zoals, pasta, rijst, sauzen, groente in blik, enzovoort. U kunt de producten -het liefst in een tas- deponeren in de inzamelcontainer in De Binding, Bosgroet 2 in Zuid-Scharwoude. Dat kan tijdens de openingstijden van de gemeente. De Lions Club Langedijk zorgt ervoor dat de spullen worden afgeleverd bij de voedselbank.

Inzameling beschermingsmiddelen

Inwoners die willen bijdragen door het doneren van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes, schorten, veiligheidsbrillen, spatschermen, kunnen contact opnemen met de Corona Respons Unit van de Veiligheidsregio. Deze brengt vraag en aanbod in de regio samen: cru@vrnhn.nl.

Jongerenwerk: challenges en gamesessies

De groepsactiviteiten van het Jongerenwerk gaan niet door, daarom gaan ze online verder. Ze posten regelmatig uitdagingen (challenges) op Instagram en Facebook. En in de avond wordt er samen gegamed. 

De Jongerenwerkers zijn telefonisch bereikbaar tussen 15.00 en 17.00 uur via 06 15 63 45 04 (Danou) of 06 11 99 85 76 (Stephan), behalve op vrijdag. Appen kan ook! Of mail naar jongerenwerk@wonenpluswelzijn.nl

Bedenk je eigen bioscoopfilm!

Het bedrijf WDO Movies heeft een challenge bedacht: de WDO Thuis Challenge. Het doel is om verveling tegen te gaan en creatief bezig te zijn. Kinderen van 9 tot 16 jaar schrijven hun eigen verhaal en presenteren dit in een één minuut durende video op een zo uniek mogelijke manier. Eén van de verhalen loopt de kans verfilmd te worden met de schrijver als hoofdrol. 

Let op: kinderen moeten bij het opnemen van hun video anderhalve meter afstand van anderen houden, zoek geen drukke plekken op en blijf zoveel mogelijk thuis. Zie voor meer informatie Instagram.com/wdomovies.

Stapje extra voor senioren

De politieke partij Senioren Dijk & Waard is er voor senioren die behoefte hebben aan aandacht, advies en raad per telefoon of via videobellen (kosteloos). Wie graag aandacht zou willen hebben of een oudere weet die hier behoefte aan heeft, kan contact nemen met Peter van der Horst via 06 28 65 00 54 of mail naar pjvdhorst@seniorenheerhugowaard.nl.

Extra handen voor de zorg

Dit is een landelijk initiatief gericht op de inzet van (oud)zorg-professionals. Het brengt vraag en aanbod voor zorgpersoneel versneld samen. Mensen met en zonder ervaring en/of opleiding in de zorg kunnen zich aanmelden. Zorgorganisaties kunnen zich hier met een vraag naar vrijwilligers melden: www.extrahandenvoordezorg.nl.

Op berenjacht

Een leuke activiteit voor de jonge Langedijkers. Samen met papa of mama een frisse neus halen en onderweg speuren naar beren. Dit landelijke initiatief is ook in Langedijk opgepakt. Leuk om mee te doen of om zelf een beer voor het raam te zetten! Kijk in de Facebookgroep Berenjacht Langedijk hoe je mee kunt doen en waar je de beren kunt vinden. 

T-shirtactie voor Noodfonds Langedijker Verenigingsleven

Stichting Lief Langedijk organiseert samen met het bedrijf van Jan Kramer, SMP Sportscare, een T-shirt actie vanwege de gevolgen van de coronacrisis. Doel is om zoveel mogelijk shirts te verkopen voor het goede doel, een Noodfonds voor het Verenigingsleven in Langedijk. Dit Noodfonds is bedoeld voor alle stichtingen en verenigingen in Langedijk, die geen financiële reserves meer hebben. Stichting Lief Langedijk beheert het Noodfonds. Meer informatie vind u op de website van Lief Langedijk.