Koninklijke onderscheiding

Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor persoonlijk bijzonder werk voor de samenleving. Dit kan vrijwilligerswerk zijn of een buitengewone prestatie tijdens betaald werk. Voor elke uitreiking wordt een mooi moment gekozen. Bijvoorbeeld:

  • Tijdens de lintjesregen, op de laatste werkdag voor Koningsdag;
  • Tijdens een andere bijzondere gelegenheid die te maken heeft met de reden voor het lintje (zoals een afscheid of jubileum).
     

Aanvraag

Om een lintje voor iemand anders aan te vragen, vult u het voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding in. Verzamel ook zoveel mogelijk gegevens over het goede werk van uw kandidaat, en lever alles in bij de gemeente waar de voorgedragene woont. Dit is belangrijk, want het helpt te bepalen of iemand een onderscheiding krijgt. U hoort vanzelf of uw kandidaat het lintje krijgt.

  • Wilt u de onderscheiding tijdens een bijzondere gelegenheid laten uitreiken? Vraag het lintje dan 6 maanden van tevoren aan.
  • Wilt u de onderscheiding tijdens de lintjesregen laten uitreiken? De gemeente stelt een uiterste datum vast waarop u iemand kunt aandragen. 
     

Relevante links

 

Vragen?

Heeft u vragen over de voordracht voor een Koninklijke onderscheiding? Voordat u een formulier invult, is het raadzaam contact op te nemen met het bestuurssecretariaat via tel. 0226-334433.