Briefstemmen (voor kiezers van 70 jaar en ouder)

Dit jaar kan er ook per brief worden gestemd. Dit geldt alleen voor kiezers van 70 jaar en ouder. Zij ontvangen uiterlijk 3 maart hun stempas. Uiterlijk 11 maart ontvangen zij een tweede enveloppe met briefstempakket.

In het briefstempakket zit onder andere een stapsgewijze uitleg over het briefstemmen en een speciale retourenveloppe om het stembiljet op te kunnen sturen.

Voor alle duidelijkheid: kiezers van 70 jaar en ouder kunnen:

• of zelf gaan stemmen met hun stempas,
  • of een gewone volmacht afgeven,
  • of de briefstem per post uitbrengen,
  • of de briefstem afgeven op het gemeentehuis.

Afgeven kan in het gemeentehuis De Binding (hoofdingang), Bosgroet 2 in Zuid-Scharwoude, van woensdag 10 maart tot en met woensdag 17 maart, op:

• Maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur
  • Vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur

Meer informatie over briefstemmen

Bent u 70-plus en heeft u nog vragen over het stemmen per brief? Op de website van Rijksoverheid is meer informatie te vinden over het briefstemmen. U kunt ook bellen met de telefonische informatielijn via 0800–1351 (7 dagen per week geopend van 8.00 tot 20.00 uur).