Bekendmaking uitslag

Benieuwd naar de uitslag? De uitslag van de verkiezingen wordt in drie stappen bekendgemaakt. Alle drie de momenten zijn openbaar.

Woensdag 24 november: live-uitzending uitslagen

Op 24 november om 21.00 uur sloten de stembussen. Vanaf dat moment loopt de spanning op. Hoe hebben de inwoners van Heerhugowaard en Langedijk gestemd? Wie komen er straks in de gemeenteraad van Dijk en Waard? Tijdens de uitslagenavond in het gemeentehuis van Heerhugowaard druppelden de uitslagen binnen van de verschillende stembureaus. Nieuwslezer en presentator Robert Jan Knook praatte de avond op een onderhoudende manier aan elkaar. De uitslagenavond is terug te kijken via YouTube.

De voorlopige uitslag van het aantal stemmen per partij is elders gepubliceerd op deze website. 

Vrijdag 26 november: voorlopige uitslag per partij en per kandidaat

Vrijdag 26 november om 13.00 uur komt het Gemeentelijk Stembureau bijeen in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard. Het gemeentelijk stembureau maakt de voorlopige uitslag per partij en per kandidaat bekend en is er alvast een doorkijkje naar zetelverdeling en voorkeurstemmen.

U kunt de bijeenkomst online volgen via de site van het Heerhugowaards gemeentebestuur of via de site met bestuurlijke informatie van de gemeente Langedijk

Maandag 29 november: vaststelling definitieve uitslag

Maandag 29 november om 10.00 uur stelt het Centraal Stembureau de uitslag definitief vast in de raadszaal van gemeentehuis Heerhugowaard aan de Parelhof 1. Dan is zeker welke partijen een of meerdere zetels krijgen in de gemeenteraad van Dijk en Waard en welke kandidaten er gekozen zijn als lid van de gemeenteraad.

Ook deze bijeenkomst is openbaar. U kunt de bijeenkomst online volgen via de site van het Heerhugowaards gemeentebestuur of via de site met bestuurlijke informatie van de gemeente Langedijk. Wanneer u bezwaar wilt maken, dan kunt u dat doen als u in de zaal aanwezig bent. Of met een Zoomverbinding die toegankelijk is via de hiervoor genoemde websites.