Stemmen op 23 mei 2019

Op donderdag 23 mei kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europese Parlement.

• Verkiezingen Europees Parlement

Inwoners van alle Europese lidstaten kiezen tijdens de Europese verkiezingen rechtstreeks hun vertegenwoordiging in de Europese Unie.

• Stembureaus

U mag bij elk stembureau naar keuze in gemeente Langedijk stemmen. De stembureaus zijn geopend van 7:30 tot 21:00 uur. Bekijk in het overzicht de locaties waar u kunt stemmen.

• Kiesrecht

U krijgt een stempas voor de Europese Parlementsverkiezing als u aan bepaalde voorwaarden voldoet.

• Vervangende stempas of stempas kwijt

Bent u uw stempas kwijt of heeft u geen stempas ontvangen? Lees wat u kunt doen om een stempas aan te vragen.

• Stemmen bij volmacht of iemand anders gaat voor u stemmen

Kunt u zelf niet stemmen? Dan kunt u een volmacht verlenen aan een andere kiezer uit Langedijk. Deze persoon mag dan uw stem uitbrengen. Lees hoe dat werkt.

• Stemmen in een andere gemeente / kiezerspas

Wanneer u in een andere gemeente binnen Nederland wilt stemmen, kunt u uw stempas laten omzetten in een kiezerspas. Lees wanneer en hoe u dit doet.

• Waar kan ik terecht voor meer informatie?

Alle informatie met betrekking tot de verkiezingen kunt u verkrijgen bij de afdeling burgerzaken. Bekijk alle manieren om contact met deze afdeling op te nemen.

• Aanplakborden

Ongeveer een maand voor de verkiezingsdatum plaatst de gemeente aanplakborden. Partijen die deelnemen aan de verkiezingen kunnen daarop hun verkiezingsposter plakken.

• Stemwijzer

Online stemwijzers en verkiezingswebsites kunnen u helpen bij het maken van een keuze in het stemhokje op 23 mei. We hebben een aantal handige stemwijzers en websites voor u op een rijtje gezet.