Eerdere nieuwsberichten over fusie

 • Colleges geven vervolg aan consultatie fusie

  25 april 2019

  De colleges van de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard willen op korte termijn onderzoeken in hoeverre de geluiden die door aanwezigen in Sint Pancras en Koedijk, tijdens de consultatieronde zijn geuit over een aansluiting bij Alkmaar, overeenkomen met de mening van alle inwoners van deze kernen.

 • Principebesluit bestuurlijke fusie

  08 maart 2019

  De gemeenteraden van Langedijk en Heerhugowaard hebben op 26 februari beide, in afzonderlijke vergaderingen, in principe ingestemd met een bestuurlijke fusie op 1 januari 2022.

 • Intentie raad van Langedijk voor bestuurlijke fusie

  21 december 2018

  Op dinsdag 18 december sprak de gemeenteraad van Langedijk de intentie uit een bestuurlijke fusie aan te gaan met gemeente Heerhugowaard. Met 16 stemmen voor en 5 tegen is het raadsvoorstel aangenomen. De raad van Heerhugowaard besloot die avond ook over bestuurlijke fusie met Langedijk. Dat besluit is unaniem aangenomen.

 • Raadsvoorstel rapportage bedrijfsplan Langedijk-Heerhugowaard

  27 november 2018

 • Rapportage bedrijfsplan Heerhugowaard en Langedijk

  22 november 2018

 • Heerhugowaard en Langedijk zetten volgende stap

  29 augustus 2018

  Op 28 augustus hebben de colleges van B&W van Heerhugowaard en Langedijk een gelijkluidend raadsvoorstel vastgesteld. Het raadsvoorstel gaat over de vervolgstappen naar aanleiding van de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek naar ambtelijke fusie. Op 18 september a.s. nemen beide gemeenteraden hierover gelijktijdig een besluit.

 • Ambtelijke fusie haalbaar, maar…

  12 juli 2018

  Ambtelijke fusie tussen Langedijk en Heerhugowaard is haalbaar en verhoging van de kwaliteit van beide organisaties is mogelijk, maar extra investeren in beide ambtelijke apparaten is nodig. Dat is de conclusie van het haalbaarheidsonderzoek van adviesbureau Berenschot.

 • Toekomst Heerhugowaard en Langedijk ligt bij elkaar

  20 juni 2018

  De toekomst van de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk is samen. Beide colleges hebben op 19 juni het haalbaarheidsonderzoek van adviesbureau Berenschot vastgesteld. Volgens dit onderzoek hebben beide gemeenten elkaar nodig en is een ambtelijke fusie haalbaar. "Heerhugowaard kan niet zonder Langedijk", zegt wethouder Oude Kotte van Heerhugowaard.

 • Terugblik informatieavond: “Behouden wat goed gaat en verbeteren waar nodig”

  27 februari 2018

  “Dank voor uw aandacht en het geduld om naar elkaar te luisteren”, zei wethouder Jasper Nieuwenhuizen na afloop van de informatieavond ambtelijke fusie. “Misschien is uw mening over de ambtelijke fusie gewijzigd, misschien versterkt, maar hopelijk gaat u verrijkt weer naar huis. Ik vond het een fantastische sfeer, boven verwachting.” In het Leescafé van De Binding waren donderdagavond 22 februari zo’n 40 inwoners aanwezig, onder wie raadsleden en ambtenaren van gemeente Langedijk. Het doel van de avond was niet overtuigen, maar informeren.

 • Ook raad Heerhugowaard akkoord ambtelijke fusie

  24 januari 2018

  De gemeenteraad van Heerhugowaard is op 23 januari akkoord gegaan met een onderzoek 'naar de uitgangssituatie, de gewenste vorm en de incidentele financiële gevolgen van een ambtelijke fusie-organisatie van de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk'. De uitkomsten van dat onderzoek moeten in juni klaar zijn.

 • De meestgestelde vragen over besluit ambtelijke fusie

  23 januari 2018

  De gemeente Langedijk gaat samen met de gemeente Heerhugowaard één werkorganisatie vormen. Bij deze ambtelijke fusie houden allebei de gemeenten een zelfstandig bestuur. De gemeente Langedijk blijft dus bestaan. Hieronder vindt u de elf meestgestelde vragen en de antwoorden daarop.