Gevonden en verloren voorwerpen

Als u een voorwerp gevonden heeft of verloren bent, kunt u bij de gemeente terecht.

Voorwerp gevonden?

Heeft u iets gevonden en wilt u het teruggeven aan de eigenaar? Meld uw gevonden voorwerp dan aan  op de website van Verloren of gevonden die de gemeente gebruikt voor gevonden en verloren voorwerpen. U mag het thuis bewaren of brengen naar het gemeentehuis (De Binding). Voorwerpen die minder dan € 450,- waard zijn, bewaart het de gemeente 3 maanden. Daarna worden ze verkocht, vernietigd of hergebruikt. Voorwerpen met een hogere waarde, blijven 1 jaar bij de gemeente liggen. Is de eigenaar binnen dat jaar nog niet bekend, dan kunt u zelf eigenaar worden. Haal het voorwerp dan binnen een maand (na afloop van het eerste jaar) op.

Voorwerp verloren?

Bent u iets kwijt dat gestolen is of kunt u het niet vinden om een andere reden? Controleer dan of uw voorwerp is toegevoegd op de website van Verloren of gevonden.
Staat uw voorwerp op die website? Bel de gemeente tijdens openingstijden via telefoonnummer 0226 - 334433 of kom direct langs om het op te halen. Dat kan bij het gemeentehuis (De Binding) aan Bosgroet 2 in Zuid-Scharwoude. U moet dan wel kunnen aantonen dat het voorwerp van u is. Kunt u niet met internet overweg? Kom dan langs bij het gemeentehuis.
Staat uw verloren voorwerp niet op de website van Verloren of gevonden? U kunt het voorwerp er zelf aanmelden.

Tips

Neem een geldig identiteitsbewijs mee als u een gevonden voorwerp bij de gemeente komt ophalen.