Vrijwilligers en mantelzorgers bedankt!

Inwoners van onze gemeente die actief zijn als vrijwilliger en/of mantelzorger krijgen van 4 t/m 12 november een bedankje voor hun werk.

Wonen Plus Welzijn Langedijk en de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar organiseren samen met de gemeente tal van gratis workshops, rondleidingen en voorstellingen onder het motto ‘Vrijwilligers Bedankt!’. Variërend van wandelingen, sport en spel tot kookworkshops en filmvoorstellingen. De inschrijving daarvoor is geopend. De actie is een ‘dankjewel’ voor al het werk dat vrijwilligers en mantelzorgers voor inwoners van onze gemeente verzetten.

Op de website www.vrijwilligers-bedankt.nl staat het complete overzicht van alle activiteiten. Vrijwilligers en mantelzorgers kunnen zich daar tot 31 oktober zelf inschrijven.

‘Vrijwilligers Bedankt’ wordt georganiseerd vanuit de overtuiging dat het vanzelfsprekend kan zijn om elkaar een handje te helpen.

Regionaal

Het is voor het derde jaar op rij dat er in zes gemeenten op een gelijke manier en in dezelfde periode activiteiten worden georganiseerd voor vrijwilligers en mantelzorgers. “Zonder vrijwilligers zou er geen samenleving zijn. Alles waar wij aan meedoen, is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en van wat iedereen bereid is voor elkaar te doen. Daarom organiseren we samen met Wonen Plus Welzijn Langedijk en de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar dit bedankje in de vorm van een fraai programma waaraan iedereen die zich vrijwilliger of mantelzorger voelt kan deelnemen. We zijn enorm trots dat het weer gelukt is om vrijwilligers, mantelzorgers, organisaties en gemeenten met elkaar te verbinden,” aldus wethouder Gerard Rep. “Tegelijkertijd willen we naast waardering natuurlijk ook andere inwoners inspireren om vrijwilliger of mantelzorger te worden.”