Nieuwsarchief

 • Fiets Telweek 18-24 september

  14 september 2017

  Maandag 18 september gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland.

 • Geldplan voor iedereen

  14 september 2017

  Met het geldplan Halte Werk kunnen inwoners uit Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk besparingstips ontvangen en testen en vergelijkingen doen.

 • Melding bij stormschade

  13 september 2017

  Het KNMI voorspelt storm. Voor woensdag 13 september is code oranje afgegeven in onze regio. Ervaart u stormschade? Lees dan hoe u hier het beste mee om kunt gaan.

 • Veertweg afgesloten

  13 september 2017

  De Veertweg in Broek op Langedijk tussen de Nauertogt en de Pieter Zeemanweg is tot en met vrijdag 15 september dicht.

 • Meer aandacht voor preventie

  13 september 2017

  Regio Alkmaar wil de zorg en hulp voor jeugdigen, kwetsbare ouderen en patiënten met ernstige psychische aandoeningen verbeteren: hulp op maat, dichtbij huis, die snel kan worden ingezet.

 • Afscheid wethouder Bert Fintelman

  13 september 2017

  Deze maand neemt de gemeente Langedijk afscheid van wethouder Bert Fintelman.

 • 'Duurzaam op alle fronten'

  11 september 2017

  Afgelopen zomermaanden heeft De Waard Transport & Logistics als tweede bedrijf uit Langedijk een bijdrage uit de subsidieregeling Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen (HIRB) van provincie Noord-Holland gekregen. Het pand van De Waard Transport heeft een nieuwe gevel gekregen, er is een nieuw dak geplaatst met lichtkoepels en zevenhonderd zonnepanelen en er heeft asbestsanering plaatsgevonden. “Van het begin af aan hebben wij de gemeente en Bedrijfskring Langedijk gesteund om de HIRB-subsidie te krijgen. Wij maken er nu gebruik van en hopen dat andere ondernemers ons volgen.”

 • Actieweek NIX zonder ID

  07 september 2017

  Het Trimbos-instituut houdt van 7 t/m 14 september 2017 de landelijke actieweek ‘NIX zonder ID’.

 • Opnieuw controle rolemmers

  07 september 2017

  In de week van 28 augustus hebben de controleurs opnieuw de inhoud van de rolemmers met oranje deksel bekeken. Zij hebben elke dag tussen de 50 en 100 rolemmers afgekeurd, omdat er afval inzit dat niet in deze rolemmer thuis hoort, zoals karton, luiers, snoeiafval, harde kunststoffen en piepschuim (tempex).

 • Essentaksterfte in Langedijk

  30 augustus 2017

  In Langedijk is, net als in de rest van Nederland, de boomziekte essentaksterfte geconstateerd. De gemeente is verplicht om de essen binnen onze gemeente te keuren op veiligheid.

 • Inzage uitwerkingsplan Westerdel

  30 augustus 2017

  Vanaf 5 september 2017 ligt het ontwerp uitwerkingsplan Westerdel 2017 voor een periode van zes weken ter inzage voor belanghebbenden.

 • Asbestbrand Noord-Scharwoude

  28 augustus 2017

  In de nacht van 27 op 28 augustus 2017 heeft er een brand gewoed in het bedrijf Dionisys aan de Oostelijke Randweg 10 in Noord-Scharwoude. Een van de objecten waar de brand is uitgebroken, bleek asbesthoudend materiaal te bevatten.

 • Laatste fase Westelijke Randweg

  30 augustus 2017

  Vanaf maandag 4 september is de Westelijke Randweg tussen de Molenkade en de Provincialeweg/N504 voor vier weken afgesloten.

 • Afvalbrengstation op 19 oktober open

  13 september 2017

  Op Bedrijvenpark Breekland wordt gewerkt aan de realisatie van het nieuwe afvalbrengstation, dat op 19 oktober feestelijk wordt geopend.

 • Hoe veilig is Langedijk?

  15 augustus 2017

  Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die vanaf 24 augustus in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan 875 inwoners van de gemeente Langedijk.

 • Vandalismemeter tussenstand 2017

  16 augustus 2017

  Vandalisme en vernielingen is de afgelopen twee jaar afgenomen in Langedijk, toch blijft het een probleem. Met name aan en rond openbare gebouwen is veel sprake van vernielingen.

 • Aftreden wethouder Fintelman

  08 augustus 2017

  In de vakantieperiode heeft wethouder Bert Fintelman zich, overeenkomstig de gedane mededeling in de raad van 11 juli 2017, beraden op zijn positie als wethouder.

 • Uitgangspunten locatie De Overbrugging

  03 augustus 2017

  Het college van Langedijk heeft uitgangspunten vastgesteld voor de ontwikkeling van de locatie De Overbrugging in Noord-Scharwoude.

 • Varen bij de Tjalk

  03 augustus 2017

  Het werk aan het doorvaarbaar maken van het water bij de Tjalk in Broek op Langedijk vordert. Sinds vorige week is het mogelijk om vanaf het water nabij het Langebrugpad richting de Tjalk te varen onder de nieuwe duikerbrug van de Mayersloot.

 • Controle rolemmers voor betere opbrengst

  02 augustus 2017

  De komende tijd controleert gemeente Langedijk de rolemmers met oranje deksels die voor leging langs de weg staan. Dat doen we voor een betere opbrengst.

 • Veilig financieel ouder worden

  01 augustus 2017

  Gemeente Langedijk verleent vanuit het Innovatiefonds Sociaal Domein een financiële bijdrage aan het steunpunt 'Veilig financieel ouder worden in Langedijk', dat kwetsbare ouderen wil beschermen tegen financieel misbruik.

 • Burendag op 23 september

  26 juli 2017

  Inwoners kunnen zich weer aanmelden voor Burendag en in aanmerking komen voor subsidie van het Oranjefonds.

 • Woonkostentoeslag aanvragen

  26 juli 2017

  Door een wijziging van de Wet op de huurtoeslag hebben huurders van recreatieverblijven sinds 1 juli 2016 geen recht meer op huurtoeslag. Onder bepaalde voorwaarden kunnen zij woonkostentoeslag aanvragen.

 • Hoe tevreden bent u over Langedijk?

  25 juli 2017

  Binnenkort ontvangen 2.000 inwoners een uitnodiging om mee te doen aan de burgerpeiling van waarstaatjegemeente.nl.

 • Vrijwilligers, bedankt!

  20 juli 2017

  Van 4 t/m 12 november 2017 bedanken de gemeente Langedijk, Stichting Wonen Plus Welzijn en de Vrijwilligers Centrale alle vrijwilligers in Langedijk voor hun inzet middels het organiseren van workshops en andere activiteiten. Inschrijven kan vanaf 2 oktober.

 • Positief financieel resultaat 2016

  20 juli 2017

  Gemeente Langedijk heeft het jaar 2016 afgesloten met een positief resultaat van ruim € 1,7 miljoen. Het positieve resultaat is vooral ontstaan door een hogere uitkering van het Rijk aan de gemeente, de opbrengsten uit de precarioheffing en lagere rentekosten.

 • Brommers op de rijbaan

  12 juli 2017

  Vanaf eind juli moeten brommers en scooters met een geel kenteken op meer plekken in Langedijk gebruik maken van de rijbaan.

 • Leren en werken in groene sector

  12 juli 2017

  Jongeren die zijn vastgelopen in hun (school-)loopbaan krijgen de kans te leren en werken in de agrarische of groene sector met het project GreenPort GroenStart.

 • Subsidie voor verduurzaming pand

  04 juli 2017

  Afgelopen maand zijn bij Koepelux en 2Design zonnepanelen op het dak geplaatst. De ondernemers, die gevestigd zijn op bedrijventerrein De Mossel, ontvingen hiervoor subsidie vanuit de regeling Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen (HIRB) van Provincie Noord-Holland. “Op het moment dat we hoorden van de HIRB-subsidie zijn we er direct op ingesprongen.”

 • Opening Toeristisch Overstappunt

  04 juli 2017

  Woensdag 28 juni namen Wouter van Assendelft, voorzitter van de Stichting Toeristische Promotie Langedijk, en wethouder Jan Piet Beers als eersten het Toeristisch Overstappunt (TOP) in Langedijk in gebruik. De TOP geeft informatie over fiets-, wandel- en vaarroutes, horeca en bezienswaardigheden. Wethouder Beers: “Je waant je toerist in eigen land. De TOP’s nodigen uit om vaker op stap te gaan en de eigen regio opnieuw te ontdekken.”

 • Winkelpand wordt schoollokaal

  27 juni 2017

  Het college van Langedijk heeft besloten het voormalige winkelpand aan de Bovenweg 62 in Sint Pancras in gebruik te geven aan basisschool Het Baken. Het is de bedoeling dat een groep leerlingen van Het Baken en een extra groep buitenschoolse opvang (BSO) van kinderopvang Langedijk hier tijdelijk worden gehuisvest.

 • Grofvuil aanbieden

  15 juni 2017

  Wilt u grofvuil aanbieden bij de gemeente? Wij komen grofvuil, na telefonisch aanmelden, bij u thuis ophalen.

 • Tips tegen stankoverlast gft

  06 juni 2017

  In de zomer kan uw gft-afval gaan stinken. En uiteraard heeft u liever geen vliegjes of zelfs maden in uw rolemmer. U kunt dit op verschillende manieren tegengaan.

 • Wethouder Beers bezoekt Zero Motorcycles

  16 mei 2017

  Afgelopen donderdag 11 mei bezocht wethouder Economische Zaken Jan Piet Beers het bedrijf Zero Motorcyles, dat sinds december gevestigd is aan de Oester 12 in Noord-Scharwoude. Zero Motorcycles is opgericht in Santa Cruz County (Californië) en produceert elektrische motorfietsen. De eerste prototypen zijn gemaakt in 2006 en sindsdien zijn er elk jaar nieuwe uitgaven van de motoren geweest. Wethouder Beers: “Je kunt dit bedrijf zien als de Tesla-leverancier onder de motoren. Een mooie toegevoegde waarde aan de innovatieve bedrijvigheid in onze gemeente!”

 • Ook regels op het water

  04 mei 2017

  In het waterrijke Langedijk is het heerlijk varen, maar er geldt wel een aantal regels op het water.